Foto: Publicitātes foto

Nīcas novadā skaistajos dārzos šogad modē nācis retro stils, apmeklējot visus 11 konkursam Sakoptākā Nīcas novada viensēta pieteiktos īpašumus, secinājuši konkursa vērtētāji.

"Tieši tādēļ, ka pieteikto dārzu nebija daudz, komisijai bija īpaši grūti izvērtēt, turklāt skatītie dārzi bija ļoti atšķirīgi - vairāk lauku sētas, nevis daiļdārzi. Neskatoties uz to, ka šīs vasaras svelme no saimniekiem prasa ļoti daudz rūpju, visi bija centušies un katrā dārzā ir kas sevišķs, tādēļ visu skatīto sētu saimnieki septembrī tiks aicināti uz konkursa noslēguma pasākumu," stāsta Gunita. Šogad Nīcā saimniekiem tiks pasniegtas trīs galvenās balvas nominācijās Goda dārzs, Daiļdārzs un Senatnīga lauku sēta, kā arī papildbalva nominācijā Lapene dārzā. "Sākotnēji bija plānots īpaši sumināt tikai vienas lapenes saimniekus, taču katra bija ar kaut ko īpaša, tādēļ nolēmām godalgot trīs," portālam Māja&Dārzs stāsta Nīcas novada pašvaldības pārstāve Gunita Šime.

Pašvaldībā tiek apsvērta doma turpmākajos konkursos izveidot īpašu goda dārzu nomināciju. "Nav māksla dārzu izveidot, bet gan noturēt līmenī daudzu gadu garumā, un dārzs taču mainās katru gadu," pamato konkursa vērtētāju komisijas priekšsēdētāja Inga Skrode, piebilstot, ka jādomā arī par to, kā vairāk pamudināt cilvēkus pieteikties konkursiem.

Konkurss Sakoptākā Nīcas novada viensēta novadā tiek organizēts katru otro gadu, rosinot iedzīvotājus rūpēties un būt atbildīgiem par sava īpašuma kopšanu. Nākamgad novadā tiks organizēta tradicionālā Nīcas Dārzu diena, kad apmeklētāji varēs skatīt privātdārzus, bet 2016.gadā atkal notiks viensētu konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!