Foto: LETA
Svētdien, 10. augustā, no plkst.12.00 līdz 16.00 Vecmīlgrāvī, bērnu laukumā Meldru ielā 1, notiks Mīlgrāvja krastmalas svētki – "80 dienas ap zemeslodi". Ikviens svētku dalībnieks kopā ar pasaules apceļotāju Fileasu Fogu varēs iepazīt dažādu tautu kultūru un tradīcijas gan ar dziesmu un deju, gan dažādu interaktīvu darbnīcu palīdzību.

Tāpat kā citus gadus arī šogad Krastmalas svētku dalībniekiem tiks piedāvāta daudzveidīga un aizraujoša programma. Galvu reibinošā ceļojumā kopā ar slaveno pasaules apceļotāju Fileasu Fogu, kura lomā iejutīsies Nacionālā teātra aktieris Egīls Melbārdis, būs iespēja apceļot dažādas valstis, iepazīties ar to tradīcijām, kultūru, iecienītākajām sporta spēlēm.

Vai zināt, kādus transporta līdzekļus ceļošanai izmantoja Fileass Fogs? Jā, arī riteni! GreenTrails.lv sportistu demonstrējumi parādīs, ka velosipēds ir piemērots transporta līdzeklis ceļošanai un ne tikai, bet tie, kuri priekšroku pasaules apceļošanai dod ūdenstransportam, ar kuģi "Jelgava" varēs vizināties pa Daugavu. Pirms došanās uz svētkiem ieteicams nedaudz atsvaidzināt zināšanas par pasaules apceļošanu, jo pašus zinošākos gaida pārsteigumu balvas - aizraujošs brauciens ar katamarānu "Wiki" un lidojums ar gaisa balonu.

Deja ir veids, kas visizteiksmīgāk ataino tautas raksturu, tāpēc deju grupa "Karine Dance" iepazīstinās ar dažādu tautu dejām, kā, piemēram, Indijas, Ķīnas un citām, savukārt Rīgas cirka mākslinieki uzstāsies ar krāšņiem un aizraujošiem priekšnesumiem.

Mazos svētku apmeklētājus apciemot ieradīsies Donalds Daks, kurš, ceļojot pa pasauli, redzējis daudz brīnumainu vietu. Savā ceļojumu koferī viņš sakrājis dažnedažādus brīnumus, kurus ir gatavs parādīt saviem pielūdzējiem. Krastmalas svētkos būs iespēja satikt arī ceļotāju Sienāzi, darbosies sejas apgleznošanas, balonu zvēriņu locīšanas darbnīca, kā arī piepūšamajā "Zvaigžņu kuģī" varēs izlēkāties uz nebēdu.

Šie svētki nav iedomājami bez aktīvajām nodarbēm - kopā ar pasaules apceļotājiem būs iespēja pabūt Anglijā un apgūt minigolfu, Amerikā - patrenēties kovboja cepures mešanā, Meksikā – pastaigāt uz koka kājām, Austrālijā – iemēģināt roku bumeranga mešanā, kā arī apgūt tik ļoti iemīļotu nodarbi Latvijā kā tamborēšanu, savukārt Monmartras mākslinieku darbnīcā būs iespēja iegūt savu karikatūru.

Krastmalas svētku "80 dienās ap zemeslodi" kulminācija būs svētku koncerts, kurā uzstāsies dziedātājs Jānis Stībelis ar "MC orķestris".

Pasauli Mīlgrāvī varēs apceļot bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!