Foto: Publicitātes foto
Rīgas svētkos, 16. augustā, noteikti vērts iegriezties klusajā centrā, kur Alberta iela atdzīvosies pasākumā "Pirms 100 gadiem Albert' ielā" un ikviena sieviete varēs kļūt par īstu dāmu, bet kungi - par džentelmeņiem. Tur ar koncertiem un dejām, jūgendstila modes demonstrējumiem un ceļojošā leļļu teātra izrādēm varēs sajust īsto Rīgas vēstures valdzinājumu. Protams, neizpaliks arī krāšņas fotosesijas un darbnīcas bērniem.

Tradicionālo Alberta ielas svētku "Pirms 100 gadiem Albert' ielā", kuri notiks 16. augustā no plkst. 13.00 - 18.00, šīgada moto ir "Tilti, kas savieno". Tilti aizvedīs rīdziniekus un pilsētas viesus 100 gadu senā pagātnē, kad tika celti izcili jūgendstila nami, pa ielu pastaigājās saposušies pilsētnieki, kalponītes devās iepirkties, par kārtību rūpējās gorodovojs, par tīrību — sētnieks, bet arhitekts un inženieris meklēja iedvesmu jaunu tiltu būvēšanai. 

Alberta ielas svētku "Pirms 100 gadiem Albert' ielā" dalībnieku vidū būs vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki: arhitekts Konstantīns Pēkšēns, dzejnieki Aspazija un Rainis, dāmas no Mencendorfu dzimtas un citi.

Svinīgu un nesteidzīgu atmosfēru, kāda bijusi Rīgā pirms 100 gadiem, radīs koncerti un dejas, jūgendstila modes demonstrējumi, ceļojošā leļļu teātra izrādes, ielu muzikanti un mākslinieki, avīžu zēni, kā arī meistardarbnīcas bērniem un pieaugušajiem. Tāpat ikviens varēs izbaudīt eleganta pastaigu jūgendstila laikmeta Rīgā un pielaikot tā laika cepures – gan zēnu un meiteņu, gan dāmu un kungu, kuras pēc senajām rīdzinieku fotogrāfijām darinājusi cepurniece Laila Brūvele. Ikvienam būs unikāla iespēja jūgendstila noskaņās izdekorēt savu līdzi paņemto cepuri meistardarbnīcā "Pie daiļās cepurnieces". Lentas, ziedi, dekori un visvisādi smalkumi pārvērtīs jūsu līdzpaņemto cepuri skaistā jūgendstila brīnumā — piedzīvo cepuru pārvērtības svētkos "Pirms 100 gadiem Albert' ielā".

Rīgas svētki šogad noritēs no 15. - 17. augustam.

Fotogalerija no 2013. gada Albert' ielas svētkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!