Foto: Publicitātes foto
Šajā nedēļas nogalē Valmierā notiek pilsētas svētki, svinot pilsētas 732. jubileju.

Pasākumu programma ir daudzveidīga un pielāgota dažādu paaudžu un interešu cilvēkiem.

Svētku centrālā skatuve visas trīs svētku dienas atrodas pilsētas centrā – laukumā pie Hanzas sienas.

Šogad pirmo reizi tika iekārtots "Senioru parks", kur seniori var spēlēt galda spēles un baudīt dažādus muzikālus priekšnesumus. Šīs aktivitātes norisināsies laukumā pie Valmieras pilsētas pirts. Savukārt Vecpuišu parks šajās dienās jau tradicionāli pārtop par Bērnu un jauniešu parku, aicinot iesaistīties radošās darbnīcās un uzzināt vairāk par zaļo dzīvesveidu.

Mazākie svētku dalībnieki var atpūsties arī "Annels" piepūšamajās atrakcijās un pārbaudīt savu veiklību un atjautību bērnu piedzīvojumu parkā "Mazais stiprinieks". Aktīvā dzīvesveida piekritēji varēs piedalīties pludmales volejbola turnīrā, velo braucienā ģimenēm, orientēšanās sacensībās "Valmierai 732", Latvijas minifutbola čempionāta Vidzemes posmā, kā arī "Tiltu skrējienā" un citās aktivitātēs.

Arī šogad Rātslaukumā un Vecpilsētā notiek svētku tirdziņš, kura laikā īpašo programmu "Svētki pilī" ar senajām spēlēm un citām aktivitātēm sagatavojis Valmieras muzeja kolektīvs. Tāpat svētku laikā ikviens var izbaudīt muzikālos autobusus un doties pilsētas svētku ekskursijā "Tilti, kas vieno", atklājot vēl nezināmo par Valmieras tiltiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!