Valmierā 10.oktobrī ceļotāji varēs iepazīt pilsētu, dodoties tautas ekskursijā "Rudens krāsas Valmierā". Pasākuma laikā tūrisma gardēži iepazīs rudens krāsas, smaržas un garšas vienā no Vidzemes skaistākajām pilsētām – Valmierā, pastāstīja Inita Kūlīte, Valmieras TIC pārstāve.

Īpašs piedāvājums tautas ekskursijas dalībniekiem būs Valmieras Tūrisma informācijas centra (TIC) organizēta ekskursija "Zelta mezgliņi Valmieras dzīparā", kuras laikā interesenti iepazīs Valmieras tūrisma zelta fondu – populārākās apskates vietas, ar ko valmierieši ļoti lepojas un ko aicina apskatīt arī pilsētas viesiem.

Ekskursijas "Zelta mezgliņi Valmieras dzīparā" laikā tūristiem būs iespēja uzzināt, ko nozīmē Simjūda gadatirgus kņada un kāpēc šis gadatirgus valmieriešiem ir tik nozīmīgs. Gides Inetas Amoliņas stāstu pavadījumā Valmieras viesiem būs iespēja iepazīt vecpilsētu, tās noslēpumus un teikas, ko glabā katra vēsturiskā ēka un vieta. Elpu aizraujošu skatu pār pilsētu būs iespējams piedzīvot, uzkāpjot Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas tornī, kas pavisam nesen piedzīvojis rekonstrukciju. Tāpat ekskursijas dalībnieki varēs izbaudīt braucienu ar Gaujas tramvaju un amizantus kapteiņa stāstus, iepazīt Valmieras drāmas teātra slepeno aizkulišu dzīvi, kā arī apmeklēt Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parka Baskāju taku, kas ļaus sajust dabas tuvumu, neizbraucot no pilsētas. Par radošām aktivitātēm būs parūpējušies "Aktīvā tūrisma centra EŽI" pārstāvji.

Tā kā dalībnieku skaits šajā ekskursijā ir ierobežots, piesakieties laicīgi, rakstot e-pastu tic@valmiera.lv, zvanot pa tālruni 64207177 vai dodoties uz Valmieras Tūrisma informācijas centru Rīgas ielā 10.

Ekskursijas sākums pulksten 10.00 pie Valmieras TIC. Dalības maksa vienai personai – 11,50 eiro. Samaksa par ekskursiju jāveic pirms ekskursijas sākuma Valmieras TIC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!