Ikvienā pilsētā tirgus ir vieta, kur vislabāk iepazīt vietējo kultūru, cilvēkus, ievērības cienīgos ēdienus un virtuves tradīcijas. Viens no pasaules lielākajiem, krāšņākajiem un interesantākajiem ir mūsu pašu Rīgas Centrāltirgus, kas 2. novembrī pirms 85 gadiem atklāts Rīgā, vecajos cepelīnu angāros.

Rīgas Centrāltirgus tika svinīgi atklāts 1930. gada 2. novembrī, savukārt tā paša gada 10. novembrī tajā uzsākta tirdzniecība, slēdzot iepriekš apmeklētāju iecienīto Daugavmalas tirgu krastmalā līdzās Vecrīgai.

Ēkas, kas šodien kalpo par tirgus paviljoniem, un kļuvušas par neatņemamu Rīgas unikālo vaibstu, sākotnēji celtas Kurzemē, Vaiņodē kā vācu armijas gaisa kuģu – cepelīnu – angāri, teikts tirgus mājaslapā.

Atklāšanas brīdī Rīgas Centrāltirgus bija lielākais un modernākais tirgus Eiropā. Arī mūsdienās tas ir viens no iecienītākajiem tūristu apskates objektiem un iemīļotākajām iepirkšanās vietām pilsētniekiem.

Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva Facebook profilā publicēts Eduarda Krauca 1930. gadā veidotā kinožurnāla "Latvijas hronika" Nr. 76 sižets "Rīgas Centrāltirgus lielā paviljona svinīgā atklāšana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!