Foto: Publicitātes foto

Tukuma pusē šajā nedēļas nogalē notiks labirinta orientēšanās, pārgājiens pa Ķemeru tīreli un bērnus aicinās Ziemas saulgriežu skola Pastariņa muzejā, kā arī puzuru darbnīca - ko šonedēļ darīt Tukuma apkārtnē iesaka Tūrisma informācijas centrs. Jāpiebilst, ka Brīvības laukumā krāšņa egle jau mirdz.

Katru decembra sestdienu un svētdienu, arī 12. un 13. decembrī, no pulksten 10.00 līdz 16.00 ikviens var piedalīties Pastariņa muzeja organizētajā Ziemas saulgriežu skoliņā. Tajā no dabas materiāliem tiks darināti eglīšu un telpu rotājumi, izgatavotas ķekatu maskas, ceptas un rotātas piparkūkas un darīti citi darbiņi. Gan lieli, gan mazi viesi tiek gaidīti izkustināt savas rociņas praktiskā darbā.

Adrese: Pastariņa muzejs, "Bisenieki", Dzirciems, Tukuma novads.

Papildu informācija un pieteikšanās pa tālruni 63154518, 28651091.

Foto: Publicitātes foto

Ja esat aktīva dzīvesveida piekritējs, sestdien, 12. decembrī, no pulksten 11.00 dodies pēdējā šī gada pārgājienā ar purva kurpēm un atklāj Lielo Ķemeru tīreli no cita skatu punkta! Šī ir lieliska iespēja ne tikai apskatīt purvu, bet arī iegūt jaunus draugus. Iepriekš noteikti piesakiet savu dalību sūtot e-pastu uz info@purvubrideji.lv. Vairāk par purvu pārgājieniem lasi šeit.

Adrese: Ķemeri, Ķemeru tīrelis.

Papildu informācija pa tālruni 20383902, 29775177, www.purvubrideji.lv, www.facebook.com/purvubrideji.

Savukārt sestdien pulksten 12.00 atpūtas kompleksā "Sveikuļi" Tumes pagastā norisināsies sacensības - Sveikuļu balva labirinta orientēšanās distancē. Iespēja piedalīties visiem orientēšanās sporta un aktīvas dzīves cienītājiem.

Adrese: "Sveikuļi", Tumes pagasts, Tukuma novads.

Papildu informācija: Tālr.:29232026 www.sveikuli.lv.

Tiem, kas trešo adventi vēlas sagaidīt dvēseliskās noskaņās, Tukuma TIC pārstāve Elīna Grošteina iesaka sestdien, 12. decembrī, pulksten 14.00 doties uz Tukuma luterāņu baznīcu, kur koncertu ar nosaukumu "Ziemassvētku vēsts" sniegs skolotāju koris "Vanema". Kora mākslinieciskais vadītājs - Tālivaldis Gulbis, kormeistars - Jānis Andžāns. Solo izpildīs Ritma Zāģere, Undīne Krievāne, Jānis Āboliņš.

Adrese: Tukuma ev. lut. baznīcā, Brīvības laukums 1, Tukums.

Papildu informācija: www.tukumabaznica.lv

Sestdienas vakara noskaņai 12. decembrī pulksten 18.00 ir baudāms arī otrs kora mūzikas koncerts "Tumes korim 20" Tumes kultūras namā, ar kuru Tumes koris atzīmēs savu 20 gadu jubileju. Īpaši uz jubilejas koncertu mīļi aicināti kora bijušie dalībnieki.

Adrese: Tumes kultūras nams, Tume, Tukuma novads.

Papildu informācija pa tālruni 26332401, 63193393.

Foto: AFI

Pašā nedēļas noslēgumā, svētdien, 13. decembrī, no pulksten 13.00 līdz 18.00 pie sevis ciemos aicina radošā darbnīca "7 balles", lai piedalītos Puzuru dienā. Šī gada Kurzemes Tūrisma asociācijas balvas "Lielais Jēkabs" ieguvēji nominācijā "Dižais Kurzemes meistarstiķis mazajiem" gan lieliem, gan maziem interesentiem piedāvās iemācīties vērt puzurus no dažādu krāsu plastmasas salmiņiem. Brauc ciemos uz radošo darbnīcu "7 balles" un izgatavo skaistus rotājumus savai eglītei.

Adrese: "Graudiņi", Strutele, Jaunpils pagasts, Jaunpils novads.

Papildu informācija pa tālruni 29211988, www.7balles.lv.

Foto: Publicitātes foto

Ko vēl apskatīt Tukumā, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!