Foto: Publicitātes attēli
Sniega sega beidzot pametusi arī Nacionālā botāniskā dārza teritoriju, tāpēc dabas krāsu cienītāji aicināti brīvdienās doties uz Salaspili baudīt saulainās dienas pastaigā pa dārzu un apmeklēt vienmēr zaļojošo oāzi – oranžēriju!

Netālu no dīķa vērīgākie pamanīs sniegpulkstenītes un alpu vijolītes, savukārt akmeņdārzā uzziedējušas koši dzeltenās erantes, dārza sniegpulkstenes un pūkainās ziemziedes (sniega rozes).

Botāniskā dārza oranžērija ir īsta paradīze tiem, kas mīl siltumu, eksotiku un svešzemju augus. Šeit visu gadu zied un aizvien gatavojas citrons, papaija, kafijkoks un banāns. Siltajos subtropos uzziedējis pat rozīgais hipeastrs. Sukulentu zālē turpina ziedēt alojes, taču mazā sensācija ir agave, kas ziedēs pirmo reizi 32 gadu laikā!

Savukārt Tropu zālē īpašu uzmanību izpelnījies improvizētais orhideju koks. Tas izveidots pēc apmeklētāju pieprasījuma, iegādājoties orhidejas tepat Latvijā un piedāvājot tām līdzīgus dzīves apstākļus kā dzimtenē. Orhidejas to ir novērtējušas un kļuvušas par vienu no fotografētākajiem objektiem oranžērijā.

Kamēr tropu zāles baseinā nu jau kādu laiciņu dzīvojas zivju ģimene, faunas pasauli papildinājis vēl kāds iemītnieks – papagailis Robis!

Vairāk informācija par botānisko dārzu un darba laiku svētkos šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!