Jūrmalnieks Ivars Ķezbers šoruden ar dronu nofilmējis brīnišķīgus kadrus miglas tītajā Ķemeru tīrelī brīdī, kad lec saule. Tūristu iecienītā purva taka no putna lidojuma atklājas pavisam citāda, izgaismojot lieliskus skatus un sīkas nianses.

Citi Ivara Ķezbera darbi pieejami mājaslapā.

Lielais Ķemeru tīrelis ir viens no lielākajiem sūnu purviem Latvijas piekrastē. Tā platība ir pieci hektāri. Tam ir raksturīgs iegarenu ezeriņu jeb akaču labirints, kas purvam piešķir īpašu ainaviskumu, tādēļ tā vērošanai un apskatei lieti noder skatu tornis, no kura paveras brīnišķīgs skats.

Tīreļa laipa ir būvēta no koka dēļiem. Tās kopējais garums ir 3,4 kilometri. Taku veido divi apļi, 1,4 un 3,4 kilometrus gari. Lielākajā aplī ir izbūvēts jau minētais skatu tornis.

Augstajā purvā var redzēt tādus augus, kādi neaug nekur citur, piemēram, kukaiņēdāju augu –raseni. Mēģinot to ieraudzīt laipas malā, ņemiet vērā, ka augs ir neliels, trīs līdz piecus centimetrus augsts, teikts Ķemeru nacionālā parka mājaslapā.

Foto: Kadrs no video

Ejot pa laipu, parasti izdodas ieraudzīt arī dažādus putnus. Rudeņos purvā pirms aizlidošanas bieži kliedz dzērves.

Takas apskate ir bez maksas, tomēr stāvlaukumā var būt jāmaksā par automašīnas novietošanu. Pa laipu jāpārvietojas norādītās kustības virzienā un jāievēro tīrība, neatstājot atkritumus, uzsvērts Ķemeru nacionālā parka mājaslapā.

Vairāk par Ķemeru nacionālo parku un tā apskates vietām lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!