Foto: Publicitātes foto
Neskatoties uz to, ka vasara Latvijā nav bijusi no saulainākajām un siltākajām, šis mēnesis Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī izdevies īpaši ziedošs. Šobrīd vienlaikus zied un dabu krāšņo gan dālijas un vasaras dobes, gan arī karalienes rozes – tāpat pārsteigums arī oranžērijā! Tur turpina ziedēt pūķkoks, kurš vienlaikus ienes arī augļus.

"Tikko ziedēt sākušas daudzveidīgās rudens vēstneses – dālijas," stāsta Nacionālā botāniskā dārza pārstāve Lāsma Semerova. "Tām par godu tiks veltīts stādu tirdziņš ar nosaukumu "Daiļo dāliju diena", kurš norisināsies 19.augustā."

"Tie, kas nepaguva izbaudīt karalisko rožu ziedēšanas vilni, vēl var pagūt apskatīt rožu ziedēšanas otro iznācienu – rozārijā šogad tās uzziedējušas jo īpaši spilgti un pat augustā priecē ikvienu!"

Šogad kā nekad kupli uzplaukuši vasaras puķu stādījumi – ziedošie paklāji aicina doties cauri sajūtu dārzam. Blakus klasiskajām vasaras apstādījumu puķēm ne mazāk dekoratīvi aug dilles, bietītes un citi puķu dobēm mazāk ierasti augi!

Aicinām tevi doties virtuālā pastaigā pa Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī un redzēt skaistumu pašu acīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!