Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogale ir jau teju klāt, kas nozīmē, ka jāsāk plānot, kā brīvās dienas pavadīt. Daudzveidīgas iespējas ziemas prieku baudīšanai ir Tukuma apkaimē – te var atrast vietas, kurās kārtīgi izslēpoties gan ar kalna, gan distanču slēpēm, kā arī ļauties ekstrēmākiem sporta veidiem.

Ziema mūs šogad pārsteidz ar stabilu salu un arī priecē ar bagātīgu sniega segu, ko prgnozē bez izmaiņām vismaz pāris nākamo nedēļu garumā. Lai gan sals arī Tukuma pusē ir sācis kost degunā mazliet stiprāk, tas noteikti ir maigāks, nekā otrpus Rīgai, un, saģērbjoties mazliet siltāk, ziemas prieku var baudīt uz pilnu klapi.

Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, tāpat arī nākamajās nedēļās, kamēr pieturēsies sals, slēpot gribētājus aicina atpūtas komplekss "Milzkalns". Šeit pieejamas dažādu grūtību trases, kur labi jutīsies gan iesācējs, gan slēpošanas un snovborda lietpratējs. Pieejams arī kalniņš bērniem un tiem, kas vēlas mācīties slēpot.

Foto: Publicitātes foto

Snovbordistiem atvērts snovparks ar platiem tramplīniem. Atpūtas komplekss piedāvā arī 700 metru garu distanču slēpošanas trasi, kura sagatavota gan klasiskajam slēpojumam, gan slidsolim. Nedēļas nogalēs darba laiks piektdienās un sestdienās ir līdz pat pulksten 24, bet svētdienās līdz 22.

Foto: Publicitātes foto

Pieejams arī serviss bērnu pieskatīšanai, kamēr vecāki slēpo. Visas iepriekšminētās trases ir apgaismotas, kā arī inventāru ir iespējams iznomā. Instruktorus vēlams iepriekš rezervēt, zvanot uz telefona numuru 26222999.

Foto: Publicitātes foto

Ja priekšroka tiek dota slēpošanai pa meža takām, tad pie sevis aicina atpūtas komplekss "Sveikuļi", kur ierīkotas distanču slēpošanas trases dažādām gaumēm un slēpotprasmei. Garākā no tām ir 4,2 kilometrus gara, un arī šeit pieejama slēpošanas inventāra noma.

Foto: Publicitātes foto

Darba laiks nedēļas nogalēs ir no pulksten 10 līdz pat pēdējam slēpot gribētājam. Tā kā trases nav apgaismotas, tās izmantojamas dienas gaišajā laikā. Bērniem pieejams rotaļu laukums un kalniņš.

Netālu no Rīgas - Ventspils šosejas atrodas arī distanču slēpošanas trase "Ķīvītes" (Slampes pagasts, Tukuma novads - tālrunis 26401330), uz kuru slēpošanas inventārs gan jāņem līdzi pašiem.

Foto: Publicitātes foto

Tukumā ir desmitiem dažādu interesantu apskates objektu, kuru smukumu iespējams novērtēt arī ziemas laikā. Tukuma puse piedāvā apmeklēt gan tradicionālos apskates objektus kā vecpilsētu, pilis, muižas un muzejus, gan arī īpašas radošās darbnīcas. Aktīvai atpūtai izstaigājamas dabas takas! Plašāk par visu lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!