Foto: Shutterstock
Dziļi Meksikas džungļos atrodama kāda pavisam neparasta vieta, kas ceļotājiem noteikti šķitīs kā viens no valsts apslēptajiem dārgumiem, ko ir vērts apskatīt. Šo brīnumaino vietu sauc "Las Pozas".

"Las Pozas" nudien spēj pārsteigt. Tur atrodama gluži vai mītiska pasaku valstība, kur stalti saslējušās dažādas savdabīgas skulptūras, tostarp, piemēram, trepes uz nekurieni. Pasaku dārzā atrodas ne vien sirreālās skulptūras, bet arī mazi ūdenskritumi, dīķīši un perfekti zaļi augi, kas ieskauj šo pamesto, tomēr skaisto vietu.
Pasaku valstību izveidojis Sers Edvards Džeims. Dzimis turīgā angļu ģimenē un kļuvis pazīstams kā labākās sirreālistu mākslas kolekcionārs. Brīnumainā parka būvniecība uzsākta 1962. gadā un turpinājusies vairāk nekā 20 gadus – līdz pat Edvarda nāvei, minēts "Atlas Obscura". Lai izveidotu iespaidīgo dārzu, ieguldīti brangi līdzekļi, bet tagad pasaku parks ir atvērts interesentiem.

Latvietes ceļojumu uz šo sirreālo parku Meksikas džungļos meklē te.

Ja šādi skulptūru parki tevi interesē, noteikti vērts uzzināt arī ko vairāk par līdzīgu akmens dārzu Indijā (meklē šeit).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!