Foto: Vida Press
Spilgts, neparasts un labi pamanāms – tāds ir "Wat Samphran" jeb Pūķa templis, kas atrodams Taizemē. Lai arī celtne ir visai iespaidīga, tā nebūt nav tūristu apmeklēta.

Interesantais templis nav iecienīts tūristu galamērķis – tas gadu gadiem izsprucis no iekļaušanas tūristu ceļvežos, kā arī izvairījies no jebkādas citas gozēšanās slavas saulītē. Tomēr, iespējams, tieši tas kalpo par iemeslu, kādēļ tagad ziņkārīgākie ir sasparojušies un ieplāno aplūkot šo vietu.

Tempļa dizains ir visai unikāls – tajā apvienotas gan ķīniešu, gan taizemiešu vērtības un tradīcijas. Noteikti jāizceļ arī lielais pūķis, kas apvij ēku no ārpuses, padarot šo templi nudien īpašu. Protams, ievērības cienīga ir arī ēkas apkārtne, kur skaistā dārzā iekārtojušies arī citi apskates objekti.

View this post on Instagram

A post shared by ТУРЫ✈️ВИЗЫ🌍ВАШ ГИД ПО МИРУ (@rvtravel.ru) on Nov 18, 2018 at 2:02am PST

Pūķa templis celts kā vieta, kur mūki varētu mācīties un meditēt. Tas izslējies 80 metru augstumā, simbolizējot vecumu, kad miris Buda, skaidro "Atlas Obscura". Šobrīd daļa ēkas ir pieejama interesentiem, ļaujot apskatīt šo varenību ne tikai no ārpuses, bet arī no iekšpuses. Savdabīga var šķist pastaiga tunelī jeb, no ārpuses lūkojoties, pūķa ķermenī, kas ved augšup.

Savukārt tempļa virsotnē iespējams aplūkot skulptūru, kuras nosaukums ir "Laime". Tā bijusi dāvana no mūka, kas nolēmis būvēt "Wat Samphran".

Ko vēl apskatīt Taizemē, ja pirmo reizi uz turieni esi devies, atradīsi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!