Foto: Shutterstock
Izraēlā, netālu no Libānas robežas, atrodas kāda skaista dabas pērle, kas kļuvusi par iecienītu tūrisma galamērķi. Tās ir "Rosh HaNikra" jeb skaistas pazemes alas, ko apskalo tirkīzzils ūdens.

"Rosh HaNikra" grota veidojusies, pateicoties jūrai, kas izrobojusi klintīs skaistas alas. Tās ir visai unikālas, un lielākā pazemes ala sniedzas pat 10 metru garumā, skaidrots ceļvedī "World Atlas". Apmeklētājus īpaši priecē eksotiskā ūdens krāsa, kas tumšajās alās izceļas ar īpašu sparu, kā arī alu lieliskā akustiska, kur iespējams ieklausīties mierpilnajā klusumā. Acīgākie var ne vien izpētīt pazemes alas un priecāties par šīs vietas skaistumu, bet arī pameklēt kādas jūras radības – tur iespējams saredzēt plašu zivju klāstu, krabjus, astoņkājus un pat bruņurupučus, minēts "World Atlas".

Foto: Shutterstock

Iepriekš ziņkārīgākie alas devās izpētīt ar alpīnisma vai niršanas ekipējumu, tomēr kopš tur ierīkots trošu vagoniņš, vieta ir kļuvusi daudz pieejamāka un tūristu apmeklētāka. Kā skaidrots "Atlas Obscura", trošu vagoniņš no klints augšas ved līdz to saskarsmes punktam ar ūdeni, tādējādi iemantojot visstāvākā trošu nobrauciena titulu pasaulē (citus ainaviskus trošu vagoniņa nobraucienus vari atrast te). Tiesa, tas gan ir visai īss, tomēr vienaldzīgu neatstās.

Foto: Shutterstock

Apciemojot skaistās pazemes alas, kuras apskalo tirkīzzilais ūdens, vērts ielūkoties arī turpat esošajā tunelī, kur reiz kursējis vilciens un arī savienojis to ar pazemes alām. Pastaiga pa tuneli noteikti patiks vēstures cienītājiem!

Kopumā jāteic, ka šī Izraēlas apkārtne ir iecienīta tūristu vieta. Tur sastopami vairāki nacionālie parki vai rezervāti, kas priecē ar unikālu ainavu un dabas objektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!