Foto: Shutterstock

Velna ala jeb "Devil's Den" atrodas Floridā, ASV. Tas ir iecienīts apskates objekts un daudz nav jāprāto, kāpēc tas ir tik populārs – Velna ala ir unikāls dabas veidojums, kas liks elpai aizrauties.


Velna ala apbur ar savu kristāldzidro ūdeni, klinšainajām sienām un saules stariem, kas iespīd alā pa nelielu caurumu griestos, radot brīnišķīgu gaismu.

Ala ir privātīpašums – dabas objekts tika iegādāts 1993. gadā un kopš tā laika no samērā maz zināmas vietas tas pārtapis par atpūtnieku iecienītu galamērķi, kur ikviens var nodoties zemūdens pasaules izzināšanai, minēts oficiālajā mājaslapā. Īpašnieki to labiekārtojuši un padarījuši daudz pieejamāku interesentiem, tomēr te gan jāpiebilst, ka, lai arī cik skaista šī vieta šķistu arī citiem, šeit pulcējas tikai nirēji un snorkelētāji – vienkāršas ekskursijas, apskatot šo skaistumu, rīkotas netiek, skaidrots "Atlas Obscura". Nevar noliegt, ka tieši tas var atsvaidzināt tavu vizīti šeit – kurš gan nevēlētos papeldēt šādā vietā un palūkoties uz zemūdens pasauli?

Vēl simpātiskāku šo vietu padara tas, ka visa gada garumā – gan vasarā, gan ziemā – termometra stabiņš grozās ap 22 grādu temperatūru pēc Celsija. Savukārt tā kā ūdens ir silts un patīkams jebkurā laikā, aukstos ziemas rītos pa nelielo alas "skursteni" kūp dūmi – tieši tas pamudinājis saimniekus piedēvēt šai vietai velnišķīgu nosaukumu, minēts "Atlas Obscura".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!