Foto: Shutterstock
Apvienotajā Karalistē, tostarp Skotijā, ir lērums skaistu piļu – gan tādas, kas vēl joprojām saglabājušas savu dvēseliskumu, gan sen pamestas un novārtā atstātas. Savu vietu ievērojamo piļu sarakstā izcīnījusi arī šī vēsturiskā celtne, kas atrodas nudien ainaviskā vietā.

Pils, kas plašāk pazīstama pēc nosaukuma "Stalker", oriģināli celta 1320. gadā, minēts pils oficiālajā mājaslapā "Castle Stalker". Tomēr dažādu likteņa pavērsienu rezultātā pārbūvēta, šodien pazīstamo izskatu iegūstot nedaudz vēlāk.
Četrstāvīgā pils atrodas uz mazas saliņas gleznaina ezera vidū. Lai arī šī pils uz ūdens šķiet ļoti romantiska, klīst stāsti, ka vientuļajai pilij ir tumša pagātne, kura saistīta ar vairākām slepkavībām – tieši caur nežēlastību gadu gaitā mainījušies pils saimnieki.

Mīklainā 14. gadsimta celtne gan bieži tūristu klātbūtni nemana, jo uz salas nevar ērti nokļūt, taču pāris reizes gadā īpašnieki rīko ekskursijas, kurās zinātkārākie tūristi var aplūkot šo viduslaiku ēku no ekskluzīva tuvuma un sīkāk izzināt tās vēstures līkločus. Tiesa, pils gan ir tik vilinoša, ka ceļotāji labprāt dodas uz šo pusi, lai uz celtni paraudzītos kaut no krasta.

Ēka ne vien piesaistījusi ceļotāju uzmanību, bet arī paspīdējusi pasaules mērogā. Kā skaidrots "Visit Britain", pils tikusi iemūžināta slavenajā filmā "Montijs Paitons un Svētais Grāls".

Plašāk ar citām vēsturiskām un neparastām pilīm Britu salās vari iepazīties te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!