Foto: instagram.com/jonny.melon
Vai tava ceļojuma neatņemama sastāvdaļa ir kādu skulptūru iepazīšana? Tādā gadījumā, ja ceļi veduši uz Indiju, noteikti jādodas uz "Jatayu Earth's Center".

Tur ainaviskā kalnu un mežu apkārtnē iegūlies visai varens putns. Tas ir 60 metrus garš un aptuveni 21 metru augsts, ar šiem parametriem kļūstot par lielāko putna skulptūru pasaulē, skaidrots "Daily Mail".
View this post on Instagram

A post shared by Jatayu Earth's Center (@jatayuearthscenterofficial) on Sep 6, 2018 at 1:40pm PDT

Lai izveidotu šo milzīgo skulptūru, bija nepieciešami seši gadi, taču interesenti šo milzīgo putnu vēro ar apbrīnu, jo ar to saistīti vairāki seni stāsti. Kā vēsta hindu leģenda, šis putns bijis liecinieks tam, kā dēmonu karalis Ravana nolaupīja princesi Situ. Kad lielais putns centies atturēt dēmonu karali, tas ar zobenu nocirtis putnam vienu spārnu. Tieši šī aina attēlota skulptūrā, kur redzams uz muguras nokritis putns bez viena spārna. Kā skaidrots apskates objekta mājaslapā, šī skulptūra, atsaucoties uz leģendu, ir veltīta sieviešu drošībai un godam.

View this post on Instagram

A post shared by Jonny Melon 🍉 | Travel (@jonny.melon) on Apr 9, 2019 at 7:34am PDT

Līdz šai skulptūrai var nokļūt, dodoties kājām pa līkumotu ceļu vai izvēloties doties ar vagoniņu. Turklāt apmeklētāji var ne vien izpētīt šo brīnumaino putnu no ārpuses, bet arī nokļūt tā iekšpusē, kur izvietotas ekspozīcijas, kā arī nelielas skatu platformas, kas ierīkotas putna acīs.

View this post on Instagram

A post shared by Shuweta Goel (@instashuweta) on Apr 24, 2019 at 7:07am PDT

Lai arī projekts aizsākas 2008. gadā, tikai 2011. gadā sākās darbs pie skulptūras veidošanas, tādējādi interesentiem kļūstot pieejamai 2017. gadā.

Ko vēl apskatīt Indijā, meklē te. Savukārt, ja šādas interesantas būves piesaista tavu uzmanību, vērts ielūkoties arī šajā rakstā, kur pastāstīts par savdabīgu baznīcu džungļos, kas līdzinās vistai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!