Foto: Shutterstock
Peldošās mājas Ungārijā nav gluži populārs ceļotāju apskates objekts, tomēr šai vietai nešaubīgi piemīt savs šarms. Kā gan var nesimpatizēt romantiski koka namiņi ezera vidū, uz kuriem ved koka laipiņas?
Namiņi satupuši uz ezera, ko plašāk pazīst pēc nosaukuma "Bokodi-hůtőtó". Uz ūdens meklējamais ciematiņš atrodas aptuveni 80 kilometru attālumā no Budapeštas. Ezers, kā skaidro tūrisma ceļvedis "Culture Trip", veidots sešdesmitajos gados, lai atvēsinātu tuvējās elektrostacijas tvaika katlus.

Kā minēts ceļvedī, pateicoties tuvējai elektrostacijai, ūdens šajā ezerā ir silts un neaizsalst pat ziemās. Tas padara šo par piemērotu vietu makšķerēšanai.
View this post on Instagram

A post shared by Marek Zeleňák | ᴘʜᴏᴛᴏɢʀᴀᴘʜᴇʀ (@_marekzelko_) on Apr 11, 2019 at 11:05am PDT

"Atlas Obscura" skaidrots, ka namiņi galvenokārt pieder vietējiem, kas šo vietu brauc baudīt vasaras mēnešos, tomēr arī aukstākajā gada laikā tie tiek izīrēti ezera bagātīgā loma meklētājiem.

View this post on Instagram

A post shared by ʜ. ʟɪʟʟᴀ (@hlilla88) on May 22, 2019 at 11:35pm PDT
Savukārt tos, kas atbrauc uz šo vietu tikai palūkoties no malas, pārsteigs daudzās koka laipiņas, kas ved uz ezera vidu līdz romantiskajiem namiņiem, kas katrs pārsteidz ar savu dizainu un vienkāršību. Kā gan neizbaudīt saulrietu, sēžot uz laipas šajā burvīgajā vietā?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!