Foto: DELFI
Lielbritāniju Latvijā daudzi pazīst, kā valsti, uz kuru daudzi devušies labākas dzīves meklējumos, tomēr šajā valstī ir arī ļoti daudz ko redzēt. Viens apskates vērtiem objektiem, kas atrodas netālu no daudzu latviešu mītnes Bredfordas, ir Līdsas un Liverpūles kanāls. Tā krastos atrodas virkne skaistu pilsētiņu, un arī pats kanāls nav peļams.

Šajos attēlos redzami skati, kas pavasarī var būt novērojami posmā starp Bingliju un Saltēru. Abas ir nelielas, ar vilcienu ērti sasniedzamas pilsētas, kurās var baudīt gan vēsturiskas ēkas, gan skatus, kas raksturīgi britu detektīvseriāliem. No vienas pilsētas uz otru var nokļūt, dodoties nepilnus četrus kilometrus garā pastaigā gar kanālu, pa ceļam apskatot gan piecu un trīs līmeņu slūžas, gan tiltiņus un, ja ir vēlēšanās, piestājot kanālmalas krodziņā.

Pa ceļam iespējams novērot arī nedaudz neparastākus skatus, piemēram, vietu, kur kanāls šķērso upi. Ja šī pastaiga šķiet pa īsu, pa ceļam var izmest līkumu gar upi. Apskates vērta ir arī Binglija, kam blakus esošajā parkā iespējams apskatīt arī seno druīdu akmeni, kā arī Saltēru, kas ir iekļauta UNESCO pasaules kultūras mantojuma objektu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!