Foto: Privātais arhīvs
Ainārs Ciesa ir 29 gadus vecs rīdzinieks, kurš dzīvē bija teju jau nostabilizējies – absolvējis augstskolu, iekārtojies labā darbā un vēlējies kāpt pa karjeras kāpnēm. Tomēr rutīna nogurdinājusi un likusi Aināram saņemties, lai apgrieztu dzīvi kājām gaisā. Nepilnus trīs gadus viņš dzīvojis vairākās pasaules valstīs, sakot "jā" dažādiem piedzīvojumiem un paralēli gatavojoties nopietnam deviņu mēnešu ceļojumam pa Āziju.

Pirms devies, kā pats to sauc, laimes meklējumos ārpus Latvijas, Ainārs absolvējis Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāti, kā arī vairākus gadus strādājis bankā, kur bija apņēmies kāpt pa karjeras kāpnēm, kas arī labi izdevās. Tomēr, jau neilgu laiku pirms Ainārs izdomājis savu dzīvi apgriezt kājām gaisā, kaut kas pamainījies un viņš sapratis, ka šī nebūs tā joma, kurā viņš vēlēsies darboties visu mūžu, tāpēc pašmācības ceļā paralēli bija sācis apgūt programmēšanu. "Pamatā devos standarta dzīves virzienā, tomēr vienmēr esmu bijis diezgan globāli noskaņots. Lai gan vēl nebiju tā nopietni sācis ceļot, vienmēr jutu, ka kaut kas briest," stāsta Ainārs, piebilstot, ka senāk sanācis apceļot Eiropu gan ar ģimeni, gan pašam, kas noteikti pastiprinājis viņa izsalkumu pēc jaunu vietu atklāšanas.

Pēdējais piliens un dzīves apgriešana kājām gaisā


Idejas mainījušās strauji. Ainārs ar savu brālēnu 2015. gadā sācis domāt par iespēju aizbraukt uz ilgāku laiku uz Kanādu. Tajā pašā laikā viņš padzirdējis, ka tiek organizēts stāstu vakars Rīgā par kādas meitenes pavadīto laiku Jaunzēlandē. Tajā viņš arī uzzinājis par Jaunzēlandes darba brīvdienu vīzu, kas šķitis saistošs piedāvājums. Pa vidu nopietnāku plānu kaldināšanai Ainārs vēl paspējis aizbraukt trīs nedēļu ceļojumā uz Indonēziju, kā arī pāris dienas pavadījis Taizemē. "Jāpiebilst, ka šajā laikā biju ļoti noguris no rutīnas un ierastā darba – kopumā ilgtermiņa ceļošana šķita diezgan neiespējama bez milzīgas naudas summas un arī nedaudz baisa, tomēr šis piedzīvojums noteikti bija pēdējais grūdiens ceļošanas virzienā. Bija skaidrs, ka ir kaut kur jābrauc," teic Ainārs, piebilstot, ka tad arī nolēmis mainīt ierasto lietu kārtību dzīvē un doties uz vairākiem mēnešiem uz Islandi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!