Foto: Voldemārs Stāvusis

Gluži tāpat kā pērn, arī šajā gadā Ogre ir savaldzinājusi ikvienu tās viesi. Mirdzošas lampiņas, mūzikas skaņas pie pilsētas galvenās egles un fantastiska atmosfēra, kas caurstrāvo Ogres vēsturisko centru, noteikti neliek vilties.

Lai ienestu Ziemassvētku noskaņu un gaismu gada tumšākajā mēnesī pašvaldība 2018. gadā īstenoja jaunu pieeju, ietērpjot pilsētu siltu gaismu rotā. Pilsētas iedzīvotāji un viesi to ļoti atzinīgi novērtēja. Jau pagājušajā gadā Ogres pilsētas centrā un pilsētas ielās koki tika dekorēti ar gaismas virtenēm, aptinot tās ap koku stumbriem. Šogad kā galvenā tendence ir izvirzīta gaismas nešana uz augšu, ar apgaismojuma virtenēm dekorējot gan koku stumbrus, gan zarus, gaismai tiecoties uz koka lapotni un galotni, pastāstīja Ogres tūrisma informācijas centra pārstāvji.

Ziemassvētku gaidīšanas laikā skvērā iepretim Ogres novada pašvaldības ēkai, Brīvības ielā 33, ierīkota Betlēmes jeb Kristus dzimšanas ainiņa, kur Adventes svētdienās būs iespēja paciemoties pie dzīvām aitiņām un ganiņiem, kuri šeit būs sastopami 8., 15. un 22. decembrī no pulksten 13 līdz 19.
Ogres kultūras centra zālē notiek aktīva kultūras dzīve tieši ziemas sezonā. Katru nedēļu notiek teātra izrādes, klasiskās un un populārās mūzikas koncerti, aktuālo filmu seansi, bet visu decembri notiek dažādi Ziemassvētku koncerti. Ogres kultūras centrā darbojas Ogres teātris, kas šogad saņēma pirmo Līvijas Akurāteres balvu – apbalvojumu, ko Latvijas Nacionālais kultūras centrs piešķir par izcilu sniegumu amatierteātru nozarē.

Viesojoties Ogrē, TIC pārstāvji iesaka apmeklē arī Ogres vēstures un mākslas muzeju. Muzeja jaunā un interaktīvā ekspozīcija "Pietura Ogre" stāsta par Ogres pilsētu un tās iedzīvotājiem daudzu gadsimtu garumā. Par pirmajiem tās iemītniekiem Ķentes pilskalnā, slavenā Ogres gaisa un peldu kūrorta atpūtniekiem, par ievērojamā padomju laiku uzņēmuma – Ogres trikotāžas kombināta veiksmēm un neveiksmēm.

Ziemassvētku sajūtu ikvienam palīdzēs radīt viesošanās radošajās darbnīcās "Pie Mimi", kur var cept sklandraušus vai dekorēt piparkūkas, bet darbnīca "Dzīvais māls" piedāvā izgatavot māla traukus vai apgleznot tos.

Ārpus Ogres, Ķeipenē, iespējams radoši darboties Piparkūku studijā, kas piedāvā darbnīcas ne tikai decembrī, bet visu cauru gadu! Netālu no Ķeipenes atrodas Šūpoļu parks. Te ziemā pieejami dažādi pirts rituāli, procedūras veselībai un skaistumam. Ziemā ir vērts aizbraukt arī līdz Suntažiem un "IndieJānis" alus brūzim, kura saimnieks ar savu stāstījumu aizraus ikvienu alusmīli un ne tikai.

Savukārt "StarSpace" observatorijā varēsi ne tikai vērot zvaigznes, bet arī apciemot aitas un citus mājdzīvniekus. Šeit nepieciešams iepriekš pieteikties!

Ziemas sezonai būs piemērota arī sveču liešana Krapes ūdensdzirnavās. Turpat, Krapes muižā, atrodas arī interesantā Latvijas mūzikas instrumentu kolekcija "Skaņu māja" un vīna darītava "Lauskis", kur, iepriekš piesakoties, pieejamas vīna degustācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!