Vaiņodes novads, kas atrodas pašā Lietuvas pierobežā, ir apskates objektiem bagāts – tur interesantu vietu netrūkst. Un to pierāda arī Mārtiņš Zālītis, kurš gluži kā no putna lidojuma iemūžinājis kādu neierastu ainavu.

"Attēls ir fotografēts no drona, ar kura lidināšanu un fotografēšanu esmu pēdējā laikā aizrāvies. Tas kļuvis par hobiju. Pats esmu dzimis vaiņodnieks, tagad sen jau kā Liepājā, bet lauku mājas atrodas kādu puskilometru no tās vietas," teic Mārtiņš Zālītis, kurš ar iemūžinātajiem foto dalās arī savā feisbuka lapā.

Vaiņodes novada tūrisma speciāliste Ilze Strēle "Tūrisma Gidam" atklāja, ka tas ir privātīpašums. "Īpašnieks iegādājās zemesgabalu, tajā skaitā dīķi. Dīķī nolaida ūdenslīmeni un to iztīrīja. Sapropeli un citas dīķa nogulsnes sastūma mazās saliņās. Es nemāku pateikt, kāds tieši mērķis, bet tāda ir izcelsme," tā Strēle.

Kā piebilda Vaiņodes novada tūrisma speciāliste, netālu atrodas arī Lielbātas avots, kas ir lielākais dzidravots Latvijā un viens no retajiem Ziemeļeiropā, kas zemes virspusē no dzīlēm iznes bioloģiski aktīvu un pareizi strukturētu ūdeni, kā arī atpūtas vieta "Volzbahs", kas ir lieliska atpūtas vieta – tur ir labiekārtotas vietas piknikam, pastaigām, foto sesijām. Dīķis meklējams starp šiem abiem objektiem. Koordinātas: 56.436893, 21.844816.

Vaiņodes novads lepojas ar saviem pauguriem un lejām, vēsturi un daudz ko citu. Embūtes dabas parks, Vaiņodes lidlauks, senlietu krātuve un Bakūzes muiža – tās ir tikai dažas no vietām, ko vērts apskatīt, viesojoties Vaiņodes novadā. Vairāk par šīs puses apskates objektiem lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!