Foto: Imants Suveizda Photography

Tā kā netipiski zaļganzilas ūdenskrātuves Latvijā nav nemaz tik ierastas, katra vieta, kur saskatāms zilāks ūdens, šķiet vareni pievilcīga. Tāda ir arī Ruģeļu ūdenskrātuve Daugavpils pusē.

Ruģeļu ūdenskrātuve ir mākslīga ūdesntilpe, kas izveidota, gatavojoties Daugavpils HES celtniecībai. Tā atrodas četru kilometru attālumā no Daugavpils centra un ir iecienīta rekreācijas vieta.

Ūdenskrātuves spoguļa laukuma platība ir 14,3 hektāri. Vidējais dziļums – trīs metri, bet maksimālais dziļums – 12 metri.

Šeit mīt ne tikai raudas, līdakas, asari, plauži, pliči, līņi, ruduļi, karūsas, bet arī vēži. Savukārt tas nozīmē, ka ūdens ir ļoti tīrs. Atkarībā no laika apstākļiem ūdenskrātuve neizsakāmi burvīgi maina savu krāsu – brīžos atklājot pat zaļganzilu eksotiku.

Ruģeļu ūdenskrātuve šobrīd ir vienīgā vieta Daugavpilī, kur darbojas veikparks. Veikparka trases kopējais garums veido 240 metrus, un tas ir piemērots gan pieredzējušajiem braucējiem, gan iesācējiem, gan vienkāršiem atpūtniekiem. Atpūtas dažādošanai tiek piedāvāta iespēja īrēt SUP dēļus, akvaskiperu vai izbaudīt ripošanu pa ūdens virsmu ūdensbumbā jeb hidrozorbā. Ir iespēja iznomāt pirti. Tāpat krastā ir iespēja lēkāt pa batutu, spēlēt bumbu vai vienkārši laiski sauļoties, "Tūrisma Gidam" pastāstīja Daugavpils tūrisma informācijas konsultante Karolina Dedele.

Vareni skaistus attēlus izdevies iemūžināt arī fotorgāfam Imantam Suveizdam, kas ar savu veikumu bija ar mieru padalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem. Vairāk ar Imanta Suzveida foto var iepazīties te un te, bet turpinājumā krāšņs ieskats Daugavpils zilajos ūdeņos.

Pilsētas administratīvā teritorija aizņem 72,36 kvadrātkilometru lielu platību. No pilsētas teritorijas kopējās platības dabas pamatnes un rekreācijas nozīmes zeme aizņem 34 procentus, zeme zem ūdeņiem – 13 procenti, mežu zeme – seši procenti, lauksaimniecības zemes – divi procenti. Lielākā pilsētas ūdenstece ir upe Daugava, kas plūst cauri pilsētas teritorijai 16 kilometru garumā. Daugavpils teritorijā atrodas 12 ezeri un vairākas mākslīgās ūdenstilpes, tajā skaitā Ruģeļu ūdenstilpe, skaidroja Dedele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!