Limbažu novadā atrodas Augstrozes Lielezers, kas iekārtojies dabas liegumā "Augstroze", Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā. Teritorija ir visai saistoša, jo tā ir skaistiem dabas skatiem bagāta. Šajā vietā pastaigājusies un mirkļus uzņēmusi arī Ingrīda Skuja, kura ar savu veikumu bija gatava padalīties arī ar "Tūrisma Gida" lasītājiem.

"Ezerā iestiepjas Lauvaskalna pussala, un ir izveidojusies dabiska pastaigu taka gar ezeru līdz pat pašam Lauvaskalnam. Blakusmājas suns ir ļoti draudzīgs un bieži vien pavada ceļotājus pa visu maršrutu. Ezera pretējā krastā, no šosejas puses, augstu pāri ezeram paceļas Augstrozes pilsdrupas," stāsta Ingrīda. "Pastaiga interesanta ar to, ka tā kā tā ir dabas lieguma jeb neskartas dabas zona, ir daudz lielu ozolu, bet nokritušos kokus neviens nenovāc. Nesenā vētra nogāza vēl vairāk lielu koku, kā arī daudz nedarbu ir pastrādājuši bebri. Tas viss rada jauku šķēršļu joslu pastaigas laikā. Dažās vietās ezera krasti ir pārāk stāvi, bet ir vietas, kur var nokāpt līdz ūdenim, atpūsties un baudīt skaisto dabu," rezumē Ingrīda.

Ledus mežģīnes ezera krastā Ingrīdai izdevies iemūžināt pēc sala 23. marta pēcpusdienā, savukārt tā kā Ingrīda dzīvo netālu, pastaiga pa šo vietu nav retums un iemūžināti arī citi saulaini kadri, ļaujot virtuāli tur paciemoties.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, distancēties un šajā laikā būt piesardzīgiem, saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!