Foto: DELFI

Ārkārtējās situācijas dēļ Rundāles pils nolēmusi šogad atcelt tradicionālos dārza svētkus, kas bija paredzēti 27. jūnijā.

Kā vēsta informācija Rundāles pils "Facebook" lapā, pasākums notiks nākamgad – 3. jūlijā. "Aicinām jūs būt atbildīgiem pret sevi un apkārtējiem, būt laipniem, saprotošiem un pacietīgiem. Uz tikšanos nākamā gada Rundāles pils dārza svētkos!" vēsta pasākuma rīkotāji.

Pasākuma organizatori norāda, ka pasākuma tēma – labirinti – un programma tiks saglabāta, tāpēc arī iegādātās biļetes ir derīgas uz pārcelto pasākuma datumu nākamajā gadā.

Par biļešu maiņu vai naudas atgriešanas iespēju Rundāles pils lūdz sazināties, zvanot 20221338 vai rakstot darzasvetki@rundale.net

Dārza svētki Rundāles pilī ik gadu ir gaidīts pasākums, jo tie notiek pašā rožu ziedēšanas pilnbriedā. Katru gadu svētkos tiek aktualizēta kāda Rundāles pils muzejam atbilstoša tēma. Iepriekšējos gados svētki veltīti ne tikai rozēm, tulpēm un sīpolpuķēm, bet arī kokaugu kolekcijām, vēsturiskajām oranžērijām, parteriem, strūklakām, Zaļajam teātrim, medībām un izklaidēm 18. gadsimtā. Pērn pasākuma tēma bija lapenes baroka dārzā, bet 2020. gada tēma būtu veltīta labirintiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!