Foto: DELFI
Ja ir vēlēšanās izrauties no četrām sienām, taču apzinies, ka skriet uz iecienītiem tūristu objektiem nevajadzētu, lieliska laika pavadīšanas aktivitāte var būt kāds orientēšanās pasākums, kas neparedz pulcēšanos, bet gan dažādu vietu apmeklēšanu sev ērtā un piemērotā laikā.

Šajā reizē "Tūrisma Gids" ir izraudzījies vairākus orientēšanās piedzīvojumus ar spēles elementiem. Kādā no tiem jāatrisina uzdevums, citā – jāatrod vieta, kas redzama attēlā. Tāpat arī iespējams izvēlēties sev piemērotāku konceptu – doties pastaigā kājām, ar velosipēdu, bet cits maršruts būs piemērots ar auto. Ievērojot ar Covid-19 izplatību valstī noteiktos ierobežojumus, kā arī dodoties sev piemērotā laikā nedrūzmējoties, šie un daudzi citi līdzīgi orientēšanās pasākumi var kalpot par lieliskiem brīvdienu plāniem.

Jebkur


Ik nedēļu pasākumu aģentūra "Eži" rada jaunu tematisko tiešsaistes spēli, kas tiek aktivizēta konkrētās nedēļas nogales sestdienā pulksten 12 un darbojas visu nedēļas nogali. Šajā nedēļā plānots cilpot par godu Latvijai. Viss, kas ir nepieciešams, ir viedtālrunis vai planšetdators, uz kura ir lejupielādēta aplikācija "Loquiz", un ideja, kur vēlētos pastaigāties spēles laikā. Nav svarīgi, kur tas ir, ja vien tur ir 4G tīkls. Respektīvi, dalībniekiem jāparūpējas par maršrutu, bet aģentūra parūpējas par saturu, piedāvājot trīs veidu spēles. Spēles princips ir sekojošs: vien jādodas pastaigā, bet ik pa laikam viedierīces ekrānā parādīsies kāds jautājums vai uzdevums. Šie jautājumi ir sakārtoti cilpās. Piemēram, visas atbildes no 1. līdz 5. jautājuma veido kopējo pirmās cilpas atbildi, kas ir pilsētas nosaukums, kurš jāatšifrē no jautājumu atbildēm. Plašāk lasi šeit.

Baložos


Baložos piedāvā izpētīt 16 vietu fotogrāfijas, bet pēc tam, dodoties velobraucienā, pie katra no objektiem uztaisīt foto.

Līgatnē


Līgatnē katram orientēšanās spēles dalībniekam vai ģimenei būs jāatrisina uzdevumi, kas novedīs pie nākamā kontrolpunkta.

Četri dažādi maršruti


"Brauciens.lv" piedavā doties kādā no četriem izstrādātajiem autofotoorientēšanās maršrutiem: 1) Sigulda-Mālpils-Saulkrasti-Ādaži; 2) apkārt Babītes ezeram; 3) iepazīstot Tukuma apkārtnes pērles; 4) Mērsrags-Valdemārpils-Dundaga.

Ķekavā


Arī Ķekavā aicina izpētīt bildes, bet pēc tam, ievērojot noteiktos ierobežojumus, tās meklēt pilsētā, apciemojot visus 22 kontrolpunktus.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus. Tāpat "Tūrisma Gids" atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, nepieciešams ievērot "divi un divi" principu – nedoties vairāk par diviem cilvēkiem (ja vien neesat vienas ģimenes locekļi vai vienā saimniecībā dzīvojošie), kā arī ievērot divu metru distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!