Virs Kurzemes pakalniem paceļas rīta saule, viegla migla slīd pār tīrumiem, un viss ir tik mierpilns. Šajā saullēkta burvībā ir tapušas gleznainas un unikālas Jaunmoku pils un tās apkārtnes fotogrāfijas.

Pakalniem ieskautā Jaunmoku pils celta 1901. gadā kā toreizējā Rīgas mēra Džordža Armitsteda medību pils. Mūsdienās tā ir iecienīta atpūtas vieta ar daudzveidīgu un plašu piedāvājumu, kur daba, vēsture un viesmīlība ir apvienojusies vienuviet.

Zinošu gidu pavadībā vai savā nodabā viesiem ir iespēja apskatīt unikālo 20. gadsimta sākumā izgatavoto podiņu krāsni, jūgendstila salonus, Armitsteda piemiņas istabu un uzkāpt aptuveni 20 metrus augstajā pils tornī. Iepazīt Latvijas mežu dzīvo dabu var interaktīvā veidā Meža muzeja daudzveidīgajās ekspozīcijās.

2020. gada maijā Jaunmoku pils atkārtoti ir saņēmusi Zaļās atslēgas sertifikātu – apliecinājumu, ka viesnīca strādā videi draudzīgi, izmantojot ilgtspējīgus materiālus un pieejas resursu izmantošanai. Videi draudzīgas saimniekošanas principi tiek izmantoti arī muzeja un ģimenes restorāna darbībā.

Dabas skaistumu var baudīt, dodoties pastaigā pa seno liepu aleju, ziedošo rododendru dārzu un pavisam drīz – arī pa jūgendstila trīskrāsu dobju celiņiem.

Jaunmoku pils un tās apkārtnes rīta burvību sajūtu fotogrāfijās ir ietvēris fotogrāfs Valdis Skudre, kurš savos darbos ar lielāko prieku cenšas atgādināt un parādīt, cik skaistā zemē mēs dzīvojam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!