Rojas novadā gar gleznaino Rojas upi meklējama dabas taka, kas pie sirds ies visiem dabas mīļiem. Pirmatnīgais mežs, upe un netraucētā apkārtne ļaus pamatīgi atpūsties no ikdienas kņadas.

Aktīvās atpūtas cienītāju ērtībām gar Rojas upi izveidotas trīs dažāda garuma distances – 2,7 un 15 kilometrus garas, lai katrs ceļotājs varētu izvēlēties savām spējām piemērotāko distanci. Tāpat dabas takā ir izvietotas atpūtas vietas ar ugunskuru, labierīcībām, soliem, vingrošanas stieņiem un šūpolēm. Kas interesanti, dabas takā uzstādīti septiņi interaktīvi kontrolpunkti jeb virtuālie skatu torņi, kuros noskenējot QR kodu, ir iespējams pacelties virs koku galotnēm. Šis ir viens no pirmajiem šāda veida papildinātās realitātes projektiem Latvijā, kas ļauj dabā virtuāli apskatīt vietas augstas izšķirtspējas 360° aero panorāmās, paralēli izzinot tās audio stāstos.

Takas sākums atrodams pēc GPS koordinātām: 57.50824, 22.78451

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!