Foto: F64
Latvijā ir daudz apņēmīgu un čaklu saimnieku, kas ļoti skaisti iekopuši savus īpašumus, un arī Doles salā netrūkst sakoptu īpašumu. Viens no tiem ir arī "Saulesdārzi", kur jūtams eksotisks pieskāriens, jo tur ir ierīkots bonsai priežu dārzs.

Kā vēsta informācija mājaslapā "visit.salaspils.lv", šeit saimnieko Krista un Aldis Apšenieki. Dārzu viņi sākuši iekārtot aptuveni pirms vairāk nekā 15 gadiem. Kā teikts mājaslapā "Puķu draugi", saimnieki sākumā dārzā esot stādījuši visu ko, taču tad sapratuši, ka kāpu smiltīs labi aug priedes. No tām saimnieks izveidojis bonsai formas.

Saimnieki savā dārzā audzē ne tikai priedes, bet arī vīnkokus. Vietne "visit.salaspils" atzīmē, ka Doles salā ir patīkams un atbilstošs klimats, tāpēc saimnieki katru gadu iegūst labu vīnogu ražu.

"Saulesdārzos" paviesojies arī fotoaģentūras "F64" fotogrāfs Mārtiņš Zilgalvis, kurš decembra sākumā bonsai priežu dārzu iemūžinājis ziemīgās noskaņās.

Starp citu, "Saulesdārzs" labprāt uzņem ciemos visus interesentus, bet tā apmeklējums saimniekiem jāpiesaka iepriekš. Šeit vari atrast saimnieku kontaktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!