Foto: Publicitātes foto
Bulduru Dārzkopības vidusskolas siltumnīcās vasara ir pienākusi ātrāk, jo stikla siltumnīcās viss plaukst un zaļo. Ziedus raisa ne tikai dažādu krāsu petūnijas un pelargonijas, bet arī citi augi.

Ar portālu "Māja&Dārzs" Bulduru Dārzkopības vidusskolas pārstāve Sanita Spure padalījās vasarīgās fotogrāfijās, kurās var redzēt pasniedzēju un skolēnu darba augļus.

Jau savulaik vēstījām, ka siltumnīcās ziedi no sēkliņām vai sīpola tiek audzēti uz vietas. Šeit strādā ne tikai Bulduru Dārzkopības vidusskolas darbinieki, bet arī skolēni, kas apgūst visu dārzniekam nepieciešamo – sākot ar sēšanu, stādīšanu, piķēšanu, beidzot ar podošanu un citiem ne mazāk svarīgiem procesiem šajā jomā.

Foto: Bulduru Dārzkopības vidusskola

Siltumnīcās pašlaik valda vasarīgas noskaņas, jo šeit podiņos jau zied viengadīgās vasaras puķes un smaržo garšaugi.

1800 kvadrātmetrus lielā mācību siltumnīca sastāv no trīs daļām – katra aizņem 600 kvadrātmetru, un tajās mīt vairāki simti augu. Tie podiņos sarindoti uz iespaidīga lieluma apsildāmiem un pludināmiem galdiem, ko var ērti pabīdīt uz vienu vai otru pusi. Savukārt uz grīdas stāv laistāmās iekārtas. Siltumnīcai līdzās ir vēl viena ēka, kur notiek ne tikai augu pārstādīšana, bet tajā var arī norēķināties par augiem vai dārzeņiem, piemēram, grieztajiem ziediem, puķēm podiņos, dārza augsni utt.

Siltumnīcas var apmeklēt darba dienās no pulksten 8.30 līdz pulksten 17, bet sestdien no pulksten 9 līdz pulksten 15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!