Silvas dendroloģiskais parks ir aizsargājama dabas teritorija un lieliska pastaigu vieta, kurā var aplūkot dažādas interesantas koku un krūmu sugas, kā arī vienkārši baudīt laiku pie dabas.

Dendroloģiskais parks atrodas Smiltenes novada Launkalnes pagastā, netālu no Silvas ciemata. Uz to ir labi pamanāma norāde, kuru var redzēt, braucot pa Smiltenes-Gulbenes šoseju.

Silvas dendroloģiskajā parkā ir aptuveni 200 koku un krūmu sugas – to stādījumi veikti pa dzimtām kā kolekcijas vieta, raksta tūrisma ceļvedis "Visit Smiltene". Cauri visam parkam ved celiņš, pa kuru ērti var doties ikviens, kurš vēlas aplūkot dendroloģiskajā parkā esošos stādījumus.

Šī ir ļoti skaista un patīkama vieta pastaigai. Īpaši vareni parkā ir pavasarī, kad kokiem un krūmiem parādās pumpuri un sākt plaukt ziedi, kā arī rudenī, kad koku un krūmu lapas krāsojas košās krāsās.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!