Foto: Ainars Gaidis
Cilvēkiem patīk lietas saukt īstajos vārdos – kalns ir un paliek kalns, lai arī no kuras puses uz to skaties. Taču gan Latvijā, gan arī pasaulē starp citiem ieslēpušies objekti, kuriem acīm redzamu iemeslu dēļ klāt tiek piekabināta līdzība kādam ikdienišķam priekšmetam vai pat dzīvai būtnei. Tās ir savdabīgas vietas, kuru īpatnējais izskats spēlē viņām par labu!

Lai gan Stounhendža pasaulē ir tikai viena, "mazais brālis" tomēr kaut kur citur Eiropā ir paslēpies! Nemaz tālu nebūs jāmeklē, jo pēc skata līdzīgās, vēsturiskās drupas atrodas mūsu pašu Smiltenes pusē. Starp citu, Smiltenes novadā atrodas arī Salainis – ezers, kura krasta līnija izskatā nu dikti pietuvinājusies Latvijas kartes kontūrai.

Savukārt pēc dzīvniekiem izskatās ne tikai klintis, bet mājas, to fasādes un pat salas. Protams, katrs ar savu aci var redzēt kaut ko nedaudz citādu, tāpēc, ja zemāk apkopotajos rakstos pamani kādu neminētu līdzību, padalies ar to komentāru sadaļā!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!