Foto: Vida Press

Kamēr citu zemju apceļoša vēl nav pietiekami droša un tikai palēnām atkal kļūst par normālu atpūtas sastāvdaļu, rubrikā ''Dienas ceļojumu foto'' piedāvājam ceļot virtuāli, apskatot dažādu pasaules vietu daudzveidīgo dabu. Šoreiz ceļš vedis uz Marsu. Bet, vai tā tiešām ir?

''Delfi'' interneta žurnāls ''Campus'' šī gada pavasarī plašā un vizuāli baudāmā rakstu sērijā caur dažādām prizmām aprakstīja sarkano planētu, tostarp dzīves apstākļus un vietas, kas līdzīgas sastopamas arī pie mums uz Zemes. Un, patiesi, gana daudz galamērķu uz cilvēku apdzīvotās planētas ar neapbruņotu aci var tikt sajaukti ar Marsam raksturīgajām dabas ainavām. Šādi skati, piemēram, ieraugāmi Amerikas Savienoto Valstu Jūtas štata Kanjonendas nacionālajā parkā.

Sarkanās planētas ainavas uz Zemes iemūžinājis Džeimss Bians, kurš ar fotografēšanu nodarbojas amatiera līmenī. Uzņemot šīs iespaidīgās ainavas, viņš juties tā, it kā pētītu Marsu. ''Bentonītu ainava izskatās kā dažādu krāsu slāņu – brūnas, sarkanas, violetas, pelēkas un zaļas – uzkalniņi. Tie veidojušies juras periodā, kad purvos un ezeros nogulsnējās dubļi, dūņas, smalkas smiltis un vulkāniskie pelni. Dabiski izveidojušās kontūras un krāsas ir ļoti fotogēniskas, un es jutos, kā nonācis fotogrāfu debesīs. Apskatot apkārti, radās sajūta, it kā es atrastos uz citas planētas un pētītu Marsu,'' Bians stāsta ''Vida Press''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!