Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Latvijā čaklu saimnieku netrūkst, un tādi ir arī Bauskas pusē. Kādam maza muižiņa, citam mīlīga lauku māja vai daudzdzīvokļu māja, kas ieguvusi otro elpu. Šoreiz izcēlām saulītē četrus stāstus par īpašumiem Bauskas pusē, kuros paviesojāmies pērnā gada rudenī.

Katra no ģimenēm radījusi savu miera stūrīti Bauskas pusē, savu sapņu vietu, kurā ielikta sirds un dvēsele.

Piemēram, Codes pagasta zemnieku saimniecībā "Vaidelotes" saimnieko Bauskas novada domes priekšsēdētājs Arnolds Jātnieks un viņa sieva Daira. Abi ir latviskās dzīvesziņas daudzinātāji, kas savu mīlestību pret dzimteni un darbu nodevuši tālāk arī saviem bērniem.

Netālu no Lietuvas robežas, gleznainās Mūsas upes krastos, balti slejas Andrejmuiža. Te saimnieko 82 gadus spraunā latviete Valentīna Pozņaka un 78 gadus jaunais baltvācietis Kārlis Naujoks. Savukārt Bauskas novada Brunavas pagasta "Sprīdīšu" laukos jau 20 gadus saimnieko Iveta Ļekūne ar vīru Ziedoni. Viņi audzē kāpostus 9 hektāros un ir izlolojuši savu uzņēmumu SIA "Kāpostnīca", kurā ar skābētiem kāpostiem spainīšos "saprecina" ananasus un pat šampanieti ar persikiem. Netālu no Ivetas dzīvo viņas draudzene Lilita Gudža. Daudzdzīvokļu mājā Lilita ar vīru dzīvo vieni, viņiem nav kaimiņu. Visa māja vieniem pašiem! Šeit viņi lēnā garā īstenojuši savu sapni par dārzu.

Lasi, skaties un iedvesmojies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!