Foto: Privātais arhīvs
Aizmukt no Latvijas aukstās, bieži vien nemīlīgi slapjās un pelēkās ziemas – gan jau tāds sapnis ir ne vienam vien. Atvaļinājuma nedēļa kūrortā vai siltajās zemēs ir diezgan vienkārši sakārtojama, bet kā ar tādu īstu "pārziemošanu"– no rudens līdz pat Latvijas vasaras sākumam? Aizbraukt pavisam? Tas prasa lielāku apņēmību un uzdrīkstēšanos, bet tomēr ir pilnīgi realizējami, īpaši šodien, kad attālinātās darba iespējas ir tik plašas un ērtas kā nekad iepriekš!

Ziemas pārlaišana siltajās zemās galīgi nav nekas jauns, to savulaik praktizēja teju visa Eiropas ziemeļu daļas aristokrātija un arī radošā inteliģence. Visi tie, kurus pie vietas nepiesēja ikdienas pienākumi un darbs. Pēc 100 gadiem šī situācija ir radikāli mainījusies un vasaru padarīt faktiski nepārejošu var teju ikviens. Tiesa, ierobežojumi saglabājušies tie paši – finansiālie līdzekļi un darba pienākumi, jo arī šodien ir diezgan daudz profesiju, kuru pienākumus attālināti nevar veikt, un ir daudz cilvēku, kas šādu pārcelšanos vienkārši nevar finansiāli atļauties. Lai gan...

Portāls "Delfi" sazinājās ar divām ģimenēm, kuras šo ziemu pavadīs ārpus Latvijas, bet vēlāk atkal atgriezīsies. Šie stāsti ir kardināli pretēji, arī apsvērumi, kas pamudināja šādai izvēlei, ir atšķirīgi, arī ģimenes ir dažādas, taču tieši viņu piemēri rāda, ka viss ir iespējams!

Runa šajā gadījumā nav par pārcelšanos pavisam prom un jaunas dzīves veidošanu jaunā mītnes zemē, bet tikai par ziemas mēnešu pārlaišanu siltākās klimatiskajās zonās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!