Foto: Madara Ķīse

Engure noteikti var lepoties ar skaistu atrašanās vietu – galu galā tā ir zaļu mežu ieskauta un iekārtojusies jūras krastā. Lūk, šeit ir ne tikai iespēja izbaudīt vienu no skaistākajiem piekrastes ciemiem, bet arī izbaudīt lielisku kombināciju sajūtās skaistu nakšņošanu, jūras tuvumu un viļņu šalkas, kā arī siltas maizītes ar gardu kafiju brokastīs.

Engurē, Jūras ielā, pavisam netālu no pludmales, ostas un populārākajām kafejnīcām sena zvejasrīku šķūnīša vietā nupat ir izveidoti jauni dizaina apartamenti atpūtas baudīšanai. Mājīgajos "Kukul apartamentos" saimnieko engurnieki Sintija un Ivo Berkoldi.

Kā saka saimnieki – viņi ir izveidojuši savu "Kukul republiku". Sākotnējais mērķis pandēmijas laikā bijis izveidot Sintijas mammai, maizes meistarei Elitai ceptuvi vienā no mājas lejasstāva telpām. Tā kā plānotās telpas būvniecības darbi kavējās, ceptuves ideja un realizējums burtiski pārcēlies pāri ielai daudz lielākos apmēros uz "Kukul ceptuvi". Un labi, ka tā! Kā stāsta saimnieki, "Kukul ceptuvē" apmeklējuma intensitāte ir tik liela, ka nedēļas nogalēs klienti stāv pat garā rindā pēc karstām magoņu un kanēļmaizītēm, fokačas, bagetēm un citiem gardumiem. "Mazajā ceptuvē ar tik lielu plūsmu mēs nebūtu tikuši galā," spriež Sintija.

Bet paralēli visiem ceptuves darbiem, saimnieki Sintija un Ivo darbojās pie savā izlolotā plāna, proti, lai taptu augstvērtīgas, ērtas un mājīgas telpas Engures viesiem. Un ne tikai viesiem, bet arī savējiem! Daudz laika tika veltīts dizainam, materiālu, kā arī, protams, mēbeļu un interjera elementu izvēlei un iegādei. Projekta izstrāde un celtniecība realizēta kopā ar vietējo ražotāju "Firsthouse". Tāpat arī virkne telpu dizaina elementu un mēbeļu ražošana uzticēta vietējiem amatniekiem. Savukārt interjers ir saimnieces pašas veidots – kā noslēguma darbs dizaina mācībās pie interjera dizaineres Ilonas Bogdanes.

Foto: Madara Ķīse
Foto: Madara Ķīse
Foto: Madara Ķīse
Māja atrodas mana vectēva Indriķa zvejasrīku šķūnīša vietā, tādēļ jaunās ēkas arhitektoniskais risinājums – paaugstināta šķūnīša prototips ar mūsdienīgiem elementiem ērtai dzīvošanai emocionāli bija tik pareiza izvēle.
Sintija Berkolde
"Zvejniekciemu piekrastes apbūvē jāsaglabā tipiskā ēku forma ar 45 grādu jumtu. Mums tas likās pašsaprotami un skaisti. Arīdzan ar iekšdarbiem esam tikuši finiša taisnē, bet tāpat ļausim sev prieku ik pa laikam ieviešot ko jaunu, papildinot, uzlabojot, jo ticu, ka viesi atgriezīsies un priecāsies par izmaiņām iekārtojumā un detaļās," atklāj naktsmītņu saimniece Sintija. Tāpat saimnieku plānos ir izveidot skaistu ainavas arhitektūru jeb pagalma iekārtojumu to vizuāli nodalot no pārējām ēkām.
Foto: Madara Ķīse

Sākotnēji plānotajā ceptuves telpā šobrīd top kūkas un šokolādes detaļas, kas nevar "sadzīvot" ar maizes cepšanas apstākļiem, tādēļ nav nekāds pārsteigums, ka dažkārt apartamentos arī ir jūtams saldais kūku aromāts, kas šajā vietā pat ļoti labi iederas. Turklāt brokastu maizītes un garda kafija no "Kukul ceptuves" ir kā patīkama odziņa apartamentu piedāvājumā. Vairums to nezina, taču vienmēr ir patīkami pārsteigti, kad tiek no rītiem aicināti brokastīs, stāsta Sintija.

Viss iepriekš minētais par ceptuvi ir arī atbilde, kādēļ apartamentiem nosaukums ir "Kukul" – tas ir loģisks "Kukul republikas" papildinājums.

Kas sagaida naktsmītnes viesus piedāvā? Piedāvājumā: studio tipa apartaments ar terasi otrajā stāvā un loft tipa divstāvu apartaments ar terasi, saunu un vannu. Telpas savā starpā ir savienojamas un apdzīvojamas kā divu guļamistabu māja kuplākai ģimenei vai draugu lokam.

Foto: Madara Ķīse

Kā pastāstīja engurnieki, tad Engure un apkārtējie piejūras ciemi ir ļoti intensīvi auguši. Engures ostā izveidota jahtu piestātne un promenāde pastaigai uz pludmali. Tāpat sakārtotas, atjaunotas un izveidotas pastaigu takas apkārtnē un arīdzan pie Engures ezera. Savukārt vasaras mēnešos centrālajā pludmalē iespējamas kaitborda apmācības, pieejami pludmales volejbola laukumi. Attīstīts "Albatross home" komplekss ar restorānu. Kaimiņos aktīvi darbojas restorāni "Engure Cafe" un "Kafff", Bērzciemā "Vizbuļi". Tāpat iespējams atpūsties pie ezeriem netālajos Rideļos ar atpūtas un maltītes iespējām kafejnīcā "Cope", Apšuciemā "Apsīte", un, bez šaubām, izveidotas daudzas jaunas nakšņošanas iespējas, kur katrs var atrast sev piemērotāko.

Esam sagatavojuši galeriju, lai tu virtuāli izjustu patieso gaisotni, ko iespējams baudīt "Kukul apartaments"!

Projekts īstenots ar Lauku atbalsta dienestu un "Attīstības finanšu institūcija Altum" atbalstu un pateicoties "Partnerība laukiem un jūrai".

Sekot līdzi "Kukul apartaments" ikdienai iespējams sociālajos tīklos "Facebook" un "Instagram".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!