Foto: Privātais arhīvs

2022. gada 1. janvārī Kārlis Bardelis savā airu laivā uzsāka ceļojumu pāri Indijas okeānam, uzsākot ziedojumu akciju "Airē māju", kas aicina ziedot 10 eiro par katru Kārļa noairēto kilometru, lai atbalstītu pirmās hospisa mājas izveidi Latvijā. Jau iepriekš "Tūrisma Gids" ziņoja par projekta gaitu un avantūrista piedzīvojumiem. Kā veicas ziedojumu akcijai un kādi piedzīvojumi atkal piemeklējuši Kārli, lasi turpinājumā.

Lai arī Kārlim, uzsākot ceļojumu, mērķis bija piestāt Sabangas salā, straume okeānā parādīja savu spēku un strauji novirzīja viņu uz ziemeļiem, pastāstīja projekta "Airē māju" koordinatore Baiba Krustiņa.

"Par laimi, Kārlis kā jau īsts okeāna vilks, dodoties ceļā, bija sagatavojies dažādiem scenārijiem, kas ļāva droši turpināt ceļu. Nedz pārtika, nedz citas sadzīvē nepieciešamās lietas viņam netrūkst. Šobrīd Kārlis ir noairējis vairāk nekā 1500 kilometrus. Gaidāms, ka pēc pāris dienām viņam izdosies piestāt krastā – šoreiz jau Šrilankā," informē Krustiņa.

Ceļojuma laikā Kārli pārsteiguši gan draudzīgi delfīnu bari, gan valis, kas kādu laiku uzturējies pavisam tuvu viņa laivai. Tāpat sastapti arī vietējie zvejnieki, kuri sākumā šķituši ne visai uzticami un draudzīgi, pastāstīja projekta koordinatore.

Jau iepriekš "Tūrisma Gids" stāstīja, ka projektā katrs ziedojuma kilometrs tiek pārvērsts unikālā sertifikātā ar kilometra numuru un ziedotāja vārdu, kas paliek kā atgādinājums ziedotājam par savu ieguldījumu. Projekta koordinatore skaidro, ka par ziedojumiem, kas tiks saņemti Kārļa vārda dienā, 28. janvārī, šie sertifikāti tiks sūtīti pa pastu, turklāt ar Kārļa parakstu.

Par projekta "Airē māju" gaitu Krustiņa stāsta, ka janvārī ar brīvprātīgo palīdzību izveidota akcijas mājaslapa, kurā iespējams sekot līdzi akcijai, ziedot, kā arī apskatīt un lejupielādēt savu īpašo sertifikātu, kas kā atgādinājums par ieguldījumu tiek izveidots katram ziedotājam.

Kā ziņo Krustiņa, šobrīd akcijai saziedots jau nedaudz vairāk par 3000 eiro un sadarbībā ar nekustamo īpašumu uzņēmumu "Latio", tiek meklēts īpašumus vai zeme, kas atrodas skaistā vietā ar labi pieejamu sabiedrisko transportu, kur izveidot pirmo hospisa aprūpes māju Latvijā. Sadarbībā ar arhitekti Brigitu Buli ir veikta izpēte par hospisiem pasaulē un izveidotas pirmās skices.

Vairāk par Kārļa piedzīvojumiem iespējams klausīties trešdienu rītos īsi pēc pulksten 8 radio SWH ēterā un sekot līdzi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!