Foto: Publicitātes attēli

Ja esi interesantu apskates objektu meklējumos un vēlies doties izbraucienā uz vietu, kas patiks dažādām paaudzēm, tad kā galamērķi izvēlies piedzīvojumu un iedvesmas vietu “Nākotnes parks”. Ir vērts redzēt vairākus hektārus plašu ziedošu ābeļdārzu, dzelteni rozā lidmašīnu, stilīgas vintidža lietas, īstu gaziku nakšņošanai un senu mopēdu kolekciju. Par to, kā pašlaik izskatās parka teritorijā, "Tūrisma Gids" uzzināja sarunā ar atpūtas vietas pārstāvjiem.

Pašlaik "Nākotnes parka" plašajā ābeļdārzā "Ābeles un bites" visā krāšņumā zied ābeles. Tomēr jāatceras, ka burvīgā dabas rota priecēs vien neilgu brīdi. Tādos ziedos skaisti foto nevar neizdoties un, ļoti iespējams, būs vēl skaistāk nekā sakurās! Bet, ja romantiku vēlies baudīt ilgāk – izmanto kādu no "Nākotnes parka" naktsmītnēm.

Tāda ir, piemēram, naktsmītne "GAZ-63", kas tautā saukta par gaziku. Šis auto, kas senāk kalpoja kā sakaru automašīna armijas vajadzībām, ir iekārtots par neparastu naktsmītni ar plašu, ērtu gultu un citām lietām viesu ērtībai.

Foto: Publicitātes attēli

Tuvojoties "Nākotnes parkam", jau pa gabalu var redzēt kukuruzņiku – dzelteni rozā lidmašīnu "An-2" no tālā 1956. gada. Lidaparātu var ne vien aplūkot no ārpuses, bet arī iekāpt, apsēsties pilota krēslā un iztēloties sevi gaisa kuģa vadītāja lomā. Šādu lidmašīnu slavenajā kolhozā "Nākotne", kas reiz atradās parka teritorijā, izmantoja lauku miglošanai.
Foto: Publicitātes attēli

Tāpat parka lepnums ir turpat 40 tehnikas vienību plašā mopēdu, minimokiku un motociklu kolekcija. Starp tiem ir teju visi Rīgas motorūpnīcas "Sarkanā zvaigzne" mopēdi, arī Latvijas kultūras kanonā iekļautais Gunāra Glūdiņa dizainētais mopēds "Rīga 12".

Foto: Publicitātes attēli

Līdztekus jau minētajam, "Nākotnes parks" piedāvā ielūkots arī "Laika mašīnā", proti, dažādu senlietu kolekcijā. Milzīgs vilciena prožektors, kosmonautu ķivere, aptiekas pudeles un pudelītes, rūpnīcu darbagaldi un lampas, simtgadīgs frizieru salona aprīkojums, sens pastnieku velosipēds – šīs ir tikai dažas vintidžlietas, kas paveras apmeklētāju skatam, pārkāpjot senlietu krātuves un meistarotavas "Laika mašīna" slieksni.

"Nākotnes parka" pārstāvji piebilst, ka parks, gluži tāpat kā Rīga, aizvien nav gatavs – tas mainās, tiek papildināts, būvēts un pārveidots. Ikreiz atbraucot, būšot iespējams ieraudzīt kaut ko jaunu.

Vairāk informācijas pieejama "Nākotnes parka" tīmekļvietnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!