Viens no interesantākajiem galamērķiem Valmieras novadā visiem interesentiem, bet jo īpaši ģimenēm ar bērniem un skolēnu grupām ir "Mini Zoo Mežiņi", kur saimnieko Inguna Valdmane ar ģimeni. Šobrīd lauku sētā var aplūkot Angoras šķirnes trušus, alpakas, ponijus, kazas, dažādus eksotiskos putnus, kā arī saimniecības lepnumu – Latvijas cukurvistiņas, informē Valmieras novada Tūrisma pārvaldes pārstāve Vineta Pūce.

Uz "Mežiņiem" interesenti brauc aplūkot ne tikai dzīvniekus, bet arī iepazīt vilnas cirpšanas un apstrādes procesus. Pūce norāda, ka "Mežiņu" saimniece nebaidās teikt, ka tā ir lielākā Angoras šķirnes trušu audzētava Latvijā.

Mini zoo saimniece cenšas aprunāties ar gandrīz katru, kurš atbraucis pie viņiem ciemos un īpašu prieku viņai sniedz iespēja lielākām interesentu grupām stāstīt par dažādām trušu šķirnēm un to audzēšanas procesu.

Tā kā tuvākajā apkārtnē nav pieejams ēdināšanas pakalpojums, "Mežiņu" viesi var izmantot saimniecībā pieejamo atpūtas vietu, lai ieturētos ar līdzņemtajām uzkodām. Savukārt mini zoo iemītniekus var barot tikai ar saimnieku pašu sagādāto ēdienu.

Vairāk par "Mini Zoo Mežiņi" lasi viņu mājaslapā vai "Facebook" kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!