Foto: Shutterstock
Ne vienmēr ir luste doties garos brīvdienu izbraucienos. Dažreiz gribās ātri izlocīt kājas pēc garas darba dienas vai brīvdienās ieekonomēt laiku, kas pavadīts ceļā. "Tūrisma Gids" apkopo vietas, kur būs interesanti gan bērniem, gan pieaugušajiem un ceļā nebūs jāpavada teju puse dienas.

Kaņiera ezera niedrāja taka


Ķemeru nacionālā parka teritorijā atrodas Kaņiera ezers, kas ir kļuvis par mājvietu daudzām putnu sugām. Ezerā ir 14 salas uz kurām caurceļojot mīt aptuveni 200 putnu sugas. Tā ir unikāla vieta, kur no skatu torņa vērot putnus un niedrēm aizaugušo ezeru. Savukārt pastaiga pa taku, kuru no visām pusēm ieskauj nebeidzamas niedres, būs īsts piedzīvojums gan bērniem, gan pieaugušajiem. Vairāk informācijas šeit.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Lielvārdes pilsdrupas un parks


Lielvārdes muižas parkā atrodas viduslaiku pilsdrupas, kaut arī no pils nekas daudz nav saglabājies, tomēr tā ir vieta, kur joprojām mīt vēstures gars. Parkā var doties pastaigā, šūpoties šūpolēs un vērot, kā mazā Rumbiņa ietek varenajā Daugavā. Savukārt blakus parkam atrodas Lāčplēša gulta un Andreja Pumpura muzejs, kas gaida viesus katru dienu no otrdienas līdz svētdienai. Vairāk informācijas šeit.

Ložmetējkalna skatu tornis


Aptuveni stundas braucienā no Rīgas atrodas Ziemassvētku kauju vieta. Mūsdienās šeit uzstādīts 27 metrus augsts skatu tornis, no kura paveras panorāmas skats uz Ziemassvētku kauju vietām. Savukārt, lai varētu atpūsties pēc smagā kāpiena tornī un pastaigas pa mežu, torņa pakājē pieejama labiekārtota atpūtas vieta ar soliņiem un vietu ugunskuram. Vairāk informācijas šeit.

Ogres Zilie kalni


Ja pēc darba dienas gribās garāku pastaigu, tad noteikti jābrauc uz Ogres Zilajiem kalniem. Te var doties pastaigā pa priežu mežu vai uzrīkot pikniku turpat pie Dubkalnu karjera, kur iekārtotas speciālas atpūtas vietas. Aktīvākie var izmēģināt arī savus spēkus Milžu takā – šķēršļu joslā, kas izvietota starp Zilo kalnu parka kokiem un pēc tam iedzert krūzi tējas vai kafijas Milža kafejnīcā. Vairāk informācijas šeit.

Dunduru pļavas


Meža ielokā un Slampes upes krastā atrodas Dunduru pļavas, kurās ganās taurgovis un Konik zirgi. Vasarā Dunduru pļavas ir laba vieta putnu vērošanai. Te var novērot lielā skaitā griezes, kā arī mazo ērgi un citus plēsīgos putnus. Dzīvnieku un putnu vērošanai, pļavu dienvidu malā izvietots 5,5 metrus augsts skatu tornis. Vairāk informācijas šeit.

Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī


Salaspilī baudīt augu daudzveidību var Nacionālajā botāniskajā dārzā, kura pirmsākumi meklējami 18. gadsimtā. Mūsdienās dārzā uzbūvēta moderna oranžērija, kuru var apmeklēt jebkurā gadalaikā. Savukārt pats dārzs lepojas ar ziedu un augu daudzveidību, kas īpaši krāšņi izskatās vasarā. Botāniskajā dārzā regulāri notiek tirdziņi un dažādi pasākumi. Turklāt apmeklētāji, kas uz botānisko dārzu dodas ar vilcienu, var saņemt atlaidi ieejas biļetei. Vairāk informācijas šeit.

Foto: Shutterstock

Ķekavas Mini Zoo


Vien pusstundas braucienā no Rīgas atrodas fantastika vieta ģimenes atpūtai, kur baudīt relaksējošo dabas atmosfēru. Šobrīd Mini Zoodārzā mīt aptuveni 40 dažādas dzīvnieku sugas, kuras noteikti patiks bērniem. Te var sastapt vilkus, lūsi, pērtiķi, dingo suņus, ponijus, trusīšus, alpaku, kā arī dažādus putnus. Vairāk informācijas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!