Foto: delfi.ee/ Maakodu; Tiit Koha
Jau 20 gadus Mēle un Sulevs dzīvo Hāpsalu mājā ar dārzu. Viņu dārzu savulaik projektēja Igaunijā pazīstamā ainavu arhitekte Julle Grišakova, taču visas tālākās idejas, ko saimnieki realizējuši dārzā, pieder Mēlei.

"Atceros, vispirms Julle uzzīmēja vairākus dārza plānus. Vienā no tiem bija kvadrātveida formas un dzīvžogs, kā muižu parkos vai angļu dārzos. Bet bija arī versija ar apaļīgām formām, arkām un plūdenām līnijām, un es uzreiz sapratu – tas ir mans dārzs!" atceras Mēle.

Miers un balanss

Mēles un Suleva dārzs nav liels (1196 m²), taču tajā satilpis daudz kas. Ar dzīvžogu un dobju palīdzību platība ir prasmīgi sadalīta vairākās zonās. Turklāt nekur nav lielas formas augu, kas aizsegtu skatu, stādījumi nav augsti.

"Pirmajos gados, kad vēl pilnīgi neko nezināju no dārzniecības, sāku apgriezt kokus un krūmājus. Tagad jau daru to apzināti, jo man ļoti patīk tās apaļās formas. Taisni stūri nav mana stihija."

Vislielākās te ir tūjas, kas kalpo par brīvas formas dzīvžogu un aizsedz dārzu no kaimiņu acīm. Šajā dārzā nav daudz krāsu: ir vairāku toņu un nokrāsu zaļais, baltais, rozā un violetais.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!