Foto: Publicitātes foto

9. oktobrī pulksten 10 notiks rudens ražas pārgājiens kopā ar Tomu Treimani, aktīvās atpūtas entuziastu un Valmieras novada Tūrisma pārvaldes vadītāju. Pārgājiena laikā būs iespēja viesoties saimniecības "Līveni" augļu dārzā un kopā ar Raimondu Indrānu degustēt dažādus melnā plūškoka sīrupus un karstos dzērienus, informē Valmieras novada Tūrisma pārvaldes pasākumu organizatore Madara Stukmane.

Pārgājiens piemērots piedzīvojumu meklētājiem un rūdītiem dabā gājējiem, kurus nebaida krietni lielāks soļu skaits par dienišķajiem 10 000, šķēršļu pārvarēšana un arī mežonīgākas dabas teritorijas.

Piedzīvojums sāksies pie Rencēnu pagasta kultūras nama un vedīs pa dažāda seguma ceļiem, taciņām, meža stigām un pļavām līdz pat Ēveles lauku ārēm un atpakaļ. Maršruts būs apļveida, aptuveni 21 kilometru garš, ar vidēju grūtības pakāpi. Pārgājiena temps būs mērens, un kopā ar viesošanos saimniecībā tas aizņems apmēram sešas stundas. Dalībnieki aicināti vilkt pārgājienu zābakus un ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu, kā arī paņemt līdzi dzērienu, kādu spēka našķi, savu bļodiņu un karoti zupas ēšanai gājiena noslēgumā.

Pārgājiena sākuma punktā iespējams nokļūt ar privāto auto un sabiedrisko transportu. 9. oktobrī pulksten 9.20 no Valmieras autoostas kursē autobuss Valmiera–Rūjiena–Mazsalaca–Valmiera, Rencēnos nonākot pulksten 9.52. Transporta biļetes iespējams iegādāties vietnē "1188.lv", Valmieras autoostā vai autobusā pie šofera īsi pirms izbraukšanas. Tiem, kuri plāno uz pārgājienu ierasties ar autobusu, par nokļūšanu atpakaļ nav jāsatraucas, jo pēc pārgājiena norises kursēs sabiedriskais transports atpakaļ uz Valmieru.

Pārgājiena dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc dalība jāpiesaka iepriekš, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot uz e-pastu tic@valmierasnovads.lv vai ierodoties klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā Rīgas ielā 10. Pārgājiena dalības maksa ir pieci eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!