Foto: Shutterstock
Ogrē atklāti četri audioizrāžu pastaigu maršruti "Ogres vasarnīcu stāsti". Tas ir unikāls piedzīvojums gan Ogres pilsētas un novada iedzīvotājiem, gan ikvienam, kura ceļš vedīs uz Ogri vai caur to, informē Ogres attīstības biedrības pārstāve Baiba Drone.

Audioizrāžu pastaigu taku dramaturģe ir Ance Muižniece, režisors Jānis Znotiņš, mūzikas autors – Jēkabs Nīmanis, savukārt tekstus ierunājuši aktieri: Anta Aizupe, Oskars Florencs-Vīksne, Ieva Florence-Vīksne, Inese Pudža, Sabīne Ozoliņa, Endīne Bērziņa, Emīls Krūmiņš un pats režisors.

Kurp tevi vedīs audioizrāžu pastaigas:

  • No Vidus prospekta 1 pa Saules prospektu, liekot būt vērīgam un uzmanīgam;
  • No Saules prospekta 20 caur Jaunogres parku – šajā posmā mājas pašas atdzīvosies un stāstīs par sevi, kā jūtas mūsdienās un kā sadzīvo ar padomju laikos celtajām deviņstāvu ēkām;
  • Pārejot Līko tiltu estrādes pusē gar sanatoriju "Saulstari" pastaiga aizvedīs paralēlo laiku ceļojumā, kas tevi ievedīs citā laika un apziņas dimensijā;
  • No Turklanes ielas 14 pa Egļu ielu līdz Ogres upei izdzīvosi unikālu Ogrīšu dzimtas stāstu.


Lai dotos pastaigās, viss, kas nepieciešams, ir uzlādēts telefons ar bezmaksas "Echoes" aplikāciju (iOS, Android) un austiņas, ērts apģērbs un apavi, karstā laikā ūdens pudele. Audioizrādes darbojas 365 dienas gadā, jebkurā diennakts laikā.

Pastaigu aprakstus, kā arī videopamācību vari atrast šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!