Izbaudi senatnes auru, mazpilsētas šarmu un mākslu, dodoties nesteidzīgā pastaigā augšup un lejup pa deviņiem pilsētas pakalniem. Talsi ir pilsēta, kur varēsi pabūt starp mūsdienīgu kultūras un mākslas piedāvājumu un senām vēstures un dabas vērtībām, ieelpot un vienkārši būt.

Pastaigu idejas, kurp doties, lai nesteidzīgi apskatītu un izbaudītu Talsus, "Tūrisma Gidam" iesaka Talsu novada Tūrisma informācijas centrs.

Staigājot pa Ķēniņkalna labiekārtotajām takām, ceļā piestāj pie vides objektiem "Ierāmē Talsus", kur var baudīt skatu uz Vilmuižas ezeru, un "Deviņas cepures", kurš veltīts Talsu deviņiem pakalniem. Talsu pilskalns reiz bijusi seno kuršu apdzīvota vieta, no kura paveras viens no skaistākajiem skatiem uz Talsu pilsētu. Turpat netālu iespējams iznomāt laivu vai katamarānu izbraucienam pa Talsu ezeru, kā arī doties nelielā pastaigā apkārt promenādei.

Foto: Talsu novada TIC

Baznīckalna galā atrodas Talsu Evaņģēliski luteriskā baznīca, kas ir senākā ēka pilsētā. Šeit atrodas Intara Busuļa muzikālais soliņš. Uz tā sēžot, iespējams vērot skatu uz pilsētu un dzirdēt sešas Intara Busuļa izpildītas un Talsiem izvēlētas dziesmas. Dzirnavkalnā atradusies Livonijas ordeņa pils. Šobrīd no tā paveras skats uz Vilkmuižas ezeru.

Tiguļu kalnu rotā ozolu aplis un Talsu novada muzejs, kurā apskatāmas patstāvīgās ekspozīcijas, kā arī izstādes. Šogad Talsu novada muzejs atzīmē savu 100 gadu jubileju, kuras ietvaros visa gada garumā muzejā paredzēti dažādi pasākumi un būs apskatāmas izstādes.

Blakus muzejam atrodas dendroloģiskais parks ar 20 simtgadīgu koku sugām no sākotnējā stādījuma. Turpat netālu atrodas Sauleskalns, kas ir mūzikas skaņu, dziesmu un dejas ritmu atklāsmes vieta. Kalna augstākā vieta ir viena no jaukākajām saulrieta vērošanas vietām pilsētā.

Pie Leču kalna atrodas Leču dīķis, kas ir populāra pastaigu vieta Talsos. Kalna galā uzstādīts piemineklis par godu 1905.–1907. gada revolūcijas dalībniekiem. Vilkmuižas kalna pakājē atrodas Vilkmuižas ezers, kur izveidota aptuveni divus kilometrus gara pastaigu taka, kas ved apkārt ezeram. Krievragkalna apkārtne ir populāra pastaigu vieta ģimenēm ar bērniem, šeit atrodas arī bērnu aktivitāšu laukums un Talsu novada administratīvais centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!