Foto: Kristīne Austere

Strantes – Ulmales stāvkrasts sākas dažus kilometrus ziemeļos no Pāvilostas un ir viens no ainaviskākajiem un savdabīgākajiem stāvkrastiem Latvijā. Tas apbur ar cilvēka neskartu, mežonīgu dabu un pasakainiem saulrietiem – romantisks galamērķis, kur atmosfēra mainās līdz ar gadalaikiem un laikapstākļiem, "Tūrisma Gidam" saka Pāvilostas tūrisma informācijas centra vadītāja Anta Lībiete.

Strantes – Ulmales stāvkrasts ir aizsargājams dabas objekts, kas sākas dažus kilometrus ziemeļos no Pāvilostas Labraga ielīča dienvidu daļā. Kurzemes stāvkrasts stiepjas vairāku desmitu kilometru garumā, un tā augstums dažviet sasniedz pat 16 metrus, bet iespaidīgākās un neparastākās stāvkrasta formas vērojamas tieši Strantes – Ulmales posmā.

Foto: Pāvilostas tūrisma informācijas centra arhīvs

Atšķirībā no Jūrkalnes stāvkrasta, pie kura ierīkotas kāpnes un skatu laukumi, Strantes – Ulmales stāvkrastu civilizācija gandrīz nav skārusi. Tādēļ arī piekļuve pie tā no ceļa puses ir ierobežota un ne vienmēr iespējams atstāt automašīnu ceļa malā un doties baudīt unikālo dabas teritoriju, norāda Lībiete, iesakot novietot automašīnu pie Ulmales bibliotēkas un, ievērojot blakus esošo taku un netraucējot blakus esošajiem kaimiņiem, doties vērot brīnišķīgo dabas veidojumu. Tā ir meditatīva vieta, kur baudīt dabas varenību ar apaugušo, krasta čurkstu alu izraibināto stāvkrastu un oļiem zem kājām, sola Lībiete.

Foto: Anta Lībiete

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!