Foto: Kārlis Liepiņš
Līdz ar rudens tumšajām naktīm Latvijas debesīs atgriezās arī ziemeļblāzma. Spēcīga un koša tā uzliesmoja Rīgas līcī naktī uz 12. septembri, bet šonakt ziemeļblāzma rotāja arī debesis virs Jelgavas.

Ziemeļblāzmu "mednieks" Kārlis Liepiņš saka, ka principā arī vasarā var būt ziemeļblāzma, tikai to ir grūti saskatīt, jo debesis ir pārāk gaišas. Savukārt, iestājoties tumšākam laikam, tā atkal spēcīgi uzliesmo, iekrāsojot debesis dažādās krāsās.

Foto: Kārlis Liepiņš
Ziemeļblāzma Lapmežciemā naktī uz 13. septembri

Tāpat kā nav konkrētu datumu, kad ziemeļblāzmai jāparādās debesīs, arī nav konkrēta laika. Protams, izņemot nosacījumu, ka jābūt diennakts tumšajai daļai. Citādi, ja paveicas, ziemeļblāzmu var "noķert" jebkurā diennakts tumšajā laikā.

Vērot ziemeļblāzmu Kārlis devās naktī uz 13. septembri. Dodoties Rīgas līča virzienā no Jelgavas puses, sākumā viņš piestāja Lielajā Ķemeru tīrelī, kur pirms pusnakts debesīs spilgti zaigoja ziemeļblāzma. Vēlāk Kārlis devās uz Lapmežciemu, kur pludmalē vēroja zaļi violetas debesis.

Foto: Kārlis Liepiņš
Ziemļblāzma Lielajā Ķemeru tīrelī naktī uz 13. septembri

Savukārt naktī uz 15. septembri ziemeļblāzma parādījās debesīs virs Jelgavas, iekrāsojot tās visdažādākajās krāsās un vēl reizi parādot, cik skaista ir Latvija.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!