Foto: Частный архив

Jau kādu laiku Ija un Kalmers ik rudeni iekrauj mašīnā visu nepieciešamo un uz mēnesi dodas uz siltajām zemēm. Pērnruden rosīgie igauņi ar savu auto devās ceļojumā uz Itāliju. Brauciens ilga 33 dienas, no tām tikai piecas naktis abi nakšņoja viesnīcā. Kopumā abi nobrauca 7300 kiilometrus un iztērēja ap 4000 eiro.

Ija Timija un Kalmers Tints ikdienā ir uzņēmēji – viņiem pieder stāvlaukums, kurā var novietot braucošās "mājas" jeb kemperus netālu no Tartu. Pirms dažiem gadiem kempingā ieradusies kāda 78 gadus veca austriete. "Brauca viena pati ar savu "ripojošo māju", tobrīd bija ceļojusi jau divus mēnešus," atminas Ija. Raugoties uz sparīgo kundzīti, Ija sapratusi: gadi nav nekāds šķērslis Eiropas apceļošanai ar auto.

Drīz vien kādā somu tūrisma gadatirgū abi sastapuši vēl pāris ceļotāju, kas dodas kemperu piedzīvojumos vieni paši, – tie bija daži vīri, kas vecāki par 80 gadiem. "Ja vari sēdēt pie stūres, vecums nav nekāds šķērslis," teic Kalmers.

Iju un Kalmeru jauniepazītie ceļotāji iedvesmojuši doties ceļojumā ar auto. Galu galā viņiem tā iepaticies, ka nu jau piecus gadus ik rudeni abi uz mēnesi dodas kaut kur uz Eiropas dienvidiem. Pērn pāris apceļoja Itāliju.

Ceļā uz Itāliju autoceļotāji piestāja Lietuvā, Polijā, Čehijā, Vācijā un Austrijā. Kopumā piedzīvojumos pavadītas 33 dienas, no tām tikai piecas naktis bijušas viesnīcā.

"Runa nav par naudu: mēs bijām gatavi apmesties viesnīcā, ja tas būtu nepieciešams, taču mēs to nevēlējāmies," skaidro Ija. "Mums bija neprātīga vēlme izjust to brīvību, ko sniedz nakšņošana mašīnā. Līdzinās čigānu klejojumiem, tur esi brīvs un neatkarīgs – ne no viena, ne no kā! Neviens tev nenosaka, cikos un kur tev jābūt. Tu esi pats sev saimnieks." 

28 naktis Ija un Kalmers nakšņoja savā "Mercedes" minibusā, septiņas vai astoņas no tām – auto stāvvietās, pārējās – dažādos kempingos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!