Foto: Reuters/Scanpix
Ko īsti gaidīt no sievietes? Grūti prognozēt, paredzēt, saprast? Bet varbūt mēs nepamanām mazos mājienus, zīmes un simbolus, ko sevī nes un atklāj katrs no mums. Noteiktā zodiaka zīmē dzimušajiem esot kaut kas kopīgs. Varbūt, ka tas ir veids, kā kaut nedaudz saprast sievietes būtību, atšifrēt kārtējo nejaucību un būt gatavam pēkšņām krīzēm? Ko gaidīt no sievietes ar attiecīgo zodiaku? Turpinājumā mani personiskie novērojumi:

Auns. Pēc būtības vīrietis brunčos. Samērā aprobežotas. Nē nav jau tā, ka nemēģinātu saprast ezotērisko, astrālo, vai maģisko. Nē, runa ir par savstarpējām cilvēku attiecībām. Vīrieti vēlas iekarot pati, kad ir iekarojusi, tad parasti viņš viņai apnīk. Klusībā vīpsnā un uzjautrinās par vīriešu mēģinājumiem viņām tuvoties, ja to nevēlas viņas pašas. Bet, tanī pat laikā viņām ir gana daudz draugu vīriešu, jo patiesībā auns nevar ciest citas sievietes. Vislielākais pārdzīvojums aunam ir darbs sieviešu kolektīvā- vai nu auns ir vadošs, vai ilgstoši maskē savu īsto dabu un ir "zemāks par zāli"... Izteikti egoisti un egocentriķi. Lieliski maskē savu īsto dabu, tāpēc, ka auni ir izcili aktieri (daudz slavenu aktieru dzimuši šajā zīmē). Kauslīgas un agresīvas, skaļi pauž emocijas, un ir tiešas un nekautrīgas izteicienos. Spītīgas. Nevar ciest pārmaiņas. Tāpēc var pēkšņi sākt raudāt kaut kādu sīkumu dēļ, piemēram, darba vai dzīvesvietas maiņas dēļ. Pašas to nespēj izskaidrot. Esot kopā ar aunu sievieti jāsaprot, ka esi izvēlējies vīrišķīga tipa sievieti, kura domā līdzīgi kā vīrietis. Nekad viņai neatklāj sevi pilnībā, Tu apniksi un Tevi pametīs.

Vērsis. Pretrunīgas. No vienas puses- izteikti vīrišķīgas, spēcīgas, neizsmeļamām darbaspējām, konservatīvas un skopas, no otras puses- neizsīkstoša seksuālā enerģija, baudkāras un draudzīgas (ja nekaitina). Draugi ir īsti un patiesi, kā pats vērsis. Nabadzīga jūtu pasaule un viens no primitīvākajiem sieviešu zodiakiem. Humora izjūta dīgļa stadijā. Bet neraugoties uz to pašpārliecinātas un mīl divus teicienus- "...ar humora izjūtu man viss kārtībā" un "...ar manu gaumi viss ir vislabākajā kārtībā". Abi šie teicieni reti kad atbilst patiesībai, jo, piemēram, vērša skopums izpaužas tieši apģērbos un lietās. Var tikt valkātas vienas un tās pašas drēbes gadiem, jo "vēl taču ir labas". Šis prakticisms robežojas ar skopumu, kāds tas ir arī īstenībā. To noteikti izjutīs ģimene. Vērša bērniem nebūs viegla bērnība, jo viņi tiks stingri ierobežoti, īpaši ēdienu izvēlē. Vērša "viesmīlība" parasti izraisa smaidu, jo vērsis bez mazākā apmulsuma viesiem var pasniegt miniatūras maizītes un tīru ūdeni, sakot, ka pēc sešiem ir neveselīgi ēst. Sabiedrībā nereti klusējošas, jo nepiekrīt nevienam. Ja kāds saka melns, tad vērsis teiks- tumši pelēks. Attiecībās ar vīriešiem pārsvarā atturīgas. Sevi nodod tajā brīdī, kad sāk pēkšņi kādam smaidīt un ar viņu koķetēt. Ja esi kopā ar vērsi, tad rēķinies, ka tieši Tev jābūt emocionālā lādiņa nesējam, par saulrietu burvību vari nerunāt, jo pretī saņemsi-"... ejam mājās, odi kož". Varbūt Tu nekļūsi resns... arī labi...))

Dvīņi. Tipisks vientuļu sieviešu zodiaks. Paradoksāli. Jo šīs zīmes sievietes parasti ir skaistas, īpaši Latvijā- gaišmatainas un ļoti burvīgas, bet...nenormāli kritizējošas. Viens par resnu, otrs par tievu. Cits par garu, cits par īsu, u.t.t. Tā arī paliek vienas. Kāpēc kritiskas? Varbūt tas ir tāpēc, ka tās ir pašas intelektuālākās zīmes pārstāves- prāts ass, izcila atmiņa, ārkārtīgi bagāta emocionālā pasaule, kuras dēļ bieži (varētu teikt- regulāri) iemīlas. Pēc būtības dzejnieces. Dievina ārzemes un ārzemniekus, patīk ceļot, atpūsties un visvisādi izklaidēties. Uzsākt komunicēt ar nepazīstamiem cilvēkiem var dažu sekunžu laikā, šajā ziņā nav ne kompleksu, ne robežu. Bet...pret seksu rezervētas, jo klusībā nevar ciest seksa fizioloģisko pusi, tāpēc jārēķinās, ka seksā samērā primitīvas un vēsas. Nepraktiskas. Dvīnim pēc būtības nav grūti būt ar kādu kopā. Grūtāk ir tam kādam pieciest nesakārtoto un gaisīgo ikdienu. Vienmēr nokavē, vienmēr ir paskaidrojumi, kāpēc. Otra no tipiskākajām klusētājām sabiedrībā. Tikai šoreiz iemesls ir cits- neies taču vērt vaļā muti šajā zemā intelekta sabiedrībā. Ja esi kopā ar dvīni, rēķinies ar nemitīgām dvīņu sievietes nekaitīgajām mīlas dēkām, nepraktisko dabu un haotisko ikdienu.

Vēzis. Burvīgās, vilinošās, liktenīgās un šarmantās...)) Vislieliskākās manipulatores visā Zodiakā. Lieliski apved ap stūri ikvienu, jo prot katrā atrast vājos punktus, uz tiem uzspiest un virzīt tā, kā izplānojusi vēzenīte. Parasti pati apprec vīrieti, tikai šoreiz, atšķirībā no vērša, tas tiek darīts patiesi smalki un viss tiek lieliski izplānots. Vīrietis līdz pēdējam brīdim vai nu nesaprot, kas notiek, vai arī patiesi domā, ka viņš ir īstais noteicējs pār situāciju un ir tas, kurš izvēlējies šo sievieti. Vismelīgākā no visām citām zodiaka zīmēm. Melo nekautrīgi un īpaši viegli, jo patiesi tic saviem meliem. Tieši tāpēc praktiski nevar "piespiest pie sienas". Ja to izdodas izdarīt, paliek agresīvas, piemēram ar izsaucieniem:"... kas tu par vīrieti, ja dari pāri sievietei u.tml., bet melos tāpat neatzīstas. Lieliskas vīru krāpšanā. Nekad nelaidīs garām iespēju kaut ko jaunu pamēģināt. Nevar ciest mājas darbus. Parasti dievina virtuves tehniku...,ar kuru nestrādā. Pazīme virtuvē- nemazgātu trauku kalns izlietnē. Pazīme istabā- pseido kārtība, t.i., viss ir vizuālā kārtībā, bet, ja nākas atvērt skapi, tad izveļas negludinātas veļas kalns, no kura tiek izķeksēts vajadzīgais un tad ar slaidu žestu viss tiek iestumts atpakaļ skapī... Māte kā no žurnāla vāka, bērni- kā no izgāztuves...)) Pārmēru jūtīgas. Ja kaut kas sāp, tad var sākt lamāties, ja kāds traucē, tad var sākt kaut kas sāpēt... u.t.t.

Lauva. O, Jūsu majestāte! Karalieņu zodiaks (patiešām daudzi aristokrāti dzimuši šajā zīmē, baumo, ka speciāli ieņemti tādā laikā, lai tā notiktu). Parasti ir divu tipu lauvenes. Gara auguma gaišmates un maza auguma tumšmates. Pirmās slinkas un labprāt gulšņātu, kā lauvenes safari, otrās- ar neticamām darbaspējām. Mēdz būt augstprātīgas, bet tas nav svarīgākais. Svarīgākā ir neticamā spītība- izteiktāka, nekā visām citām zīmēm kopā ņemot.

Svarīgi, ka pirmais tips seksā daudz neko nejēdz un vieglāk ar savu siltumu ir uzvārīt tējkannu, nekā iesildīt šo lauveni, bet, ja viņa ļauj vaļu sev un savai fantāzijai, tad var dabūt trūkties, jo ir sadistiski tendētas- tipiskas dominējošās kundzes- ādas tērpā ar pātagu. Lauvene pret savu partneri būs īpaši prasīga- viņš nedrīkst viņu nomākt un vienmēr viņam jābūt solīti aiz savas karalienes, pāža loma ir lielākais uz ko cerēt. Mājās parasti ir bardaks (aristokrāti tomēr nevar ciest darbu mājās), bet tas neliedz sabiedrībā izteikties, ka viņām mājās viss ir labākajā kārtībā, nevis tā kā šeit, kur esam atnākuši... Esot kopā ar sievieti lauvu, jāatceras, ka lauvai ir tikai trīs negatīvas īpašības- sliktas aktrises, bet visu mūžu tēlo (bet Tev jāmāj un jāaplaudē, ja negribi pa kaklu), ir tikai divas patiesības- lauvas un nepareizā. Un visbeidzot- NEKAD publiski lauvu nekritizē- citādi ar Tevi ir cauri.

Jaunava. Parasti nemanāmas darba darītājas. Izcilas darabaspējas un darbs ir dzīves galvenais saturs. Ja jāizvēlas starp tuvu cilvēku un darbu- var sanākt, ka izvēle krīt par labu darbam. Tomēr tas notiek reti, jo tipiska jaunava parasti iemīlas reti, biežāk ļaujas mīlai. Kaut gan īsti nevienam neuzticas. Klusējošas un analītiskas. Patiešām gudrākās (analītisko spēju nevis intelekta dēļ) no zīmēm. Parasti "redz cauri" cilvēkiem, saskata trūkumus un kļūdas. Problēmas rada tas, ka atklāti par redzēto paziņo. Šī kritika ir ļoti sāpīga, jo ir patiesa. Mēdz būt pārmēru kritiskas pret sevi, taču nepatīk kritika no malas- to uztver slimīgi, kā naida izpausmi. Kritiķis ir jaunavas ienaidnieks. Emocionali vēsas. Viss, ko pārdzīvo ir slēpts citu acīm, dziļi iekšēji. Parasti ļoti taupīgas un nevar ciest tērēt naudu, jo vienmēr domā, ka tās ir nepietiekami, lai to darītu. Humoru saprot, bet var būt problēmas, jo momentā sāk to analizēt, tāpēc, ka parasti pietrūkst iztēles. Atbilst anekdotei:" Ja mamma smejas par tēta jokiem, mājās ir ciemiņi." Ja vīrietis izvēlas jaunavu, jāsaprot, ka nāksies paciest partneres emocionālo vēsumu, sāpīgo kritiku un darbu atpūtas vietā.

Svari. Zīme, kurā īpaši atšķiras vīriešu un sievietes zodiaku raksturi. Sievietes svari ir intrigu un nemiera radītāji ikvienā cilvēku kopā, kurā viņas uzturas. Dievina tenkas un baumas, labprāt tās izplata. Ja ir vadītājas, krīt par upuri baumām un paliek nervozas un neuzticīgas. Smaidīgas, laipnas, taisnīgas, bet...tā ir tikai āriene. Iekšējā pasaule komplicēta. Ja svari sievietes ko ir izlēmušas, tad jaukā āriene ir tikai uzmanības novēršanai. Kritiku pieņem, ja tā ir pamatota. Cīnītājas. Ja kādam uzbrūk, tad viņam ir tieši tāpat "jādod pretī". Tad svari aprimst un sāk analizēt. Izcilas pedagoģes, bet arī izcili sadistiskas savās attiecībās. Atšķirībā no lauvenēm ir psihoemocionālas sadistes. Nevar ciest savus tuviniekus. Nē, nu nav jau tā, ka pavisam, tomēr sveša cilvēka dēļ novilks pēdējo kreklu, bet, kad runa ir par saviem tuviniekiem - būs izteikti stingras un bargas, tāpēc svaru sieviešu bērni cietīs no nepamatotas stingrības un "audzināšanas". Mēdz pārbaudīt savas otrās puses mīlestības dziļumu, taisot scēnas un konfliktējot par sīkumiem. Bieži bāž degunu ne savā lauciņā (maciņā, kabatā, vēstulēs...). Ciniskas. Ja esi ar svariem, rēķinies, ka nebūs garlaicīgi, tiksi audzināts, arī labi pabarots, bet visam jābūt sterilam un tīram. Jābūt pacietībai, lai izturētu pārbaudes mūža garumā. Un liekulību. Un nemākulīgo seksu.

Skorpions. Seksuālāka no sievietēm. Hm, savdabīgi to saukt par seksuālāko, jo patiesībā seksapīls ir ne vienmēr, bet tieksme uz seksu- milzīga. Sekss skorpionam ir kā gaiss, ko elpojam. Viņa ir viena no retajām sieviešu zodiakā, kas lieliski var iztikt bez jebkādām jūtām, lai tiktu pie seksa, bieži nepiepildāmas un mežonīgas. Pretrunīgas. Pati guļ uz vai zem sava drauga, bet zvana vīram, lai pārliecinātos, ka viņš tajā brīdī "nešauj pa kreisi". Patiesībā piemīt gana liekulīga daba. Ar savu draugu var pārgulēt mašīnā par zelta ķēdīti, bet pēc kāda laika bļaus, kā viņam nav kauna piedāvāt seksu mašīnā...  Lielisks vadošas sievietes tipis, īpaši skolu direktores vai cits administrācijas amats. Kopumā labi spēj vadīt, bet padotie bieži cieš viņas izlēcienus un "sievišķīgos gājienus". Tipiski- piesist kāju pie zemes un bļaut, kāpēc tas vai cits nav izdarīts laikā, kuru...pati nemaz nav noteikusi... Ļaunatminīga un nežēlīga. Mūža otrā pusē var atriebties kādam, kurš bērnudārzā atņēma smilšu formīti. Pati ir savu dzīves grūtību un problēmu iemesls. Smagnēja kā buldozers.

Ja būsi kopā ar skorpionu, atceries, ka tiksi mežonīgi krāpts. Tiksi bīdīts un aizmuguriski lamāts. Viņas kolēģi zinās, ka Tev slikti "stāv"...

Strēlnieks. Uguns un mīla. Ugunīgi kaislīgas un mīlestības pilnas...ja vien Tev notic. Patiesībā vēlas vīrieti tikai sev un uz visiem laikiem. Ja viļas, tad nākamajam var nākties krietni nopūlēties, lai pietuvotos strēlniecei tā pa īstam. Ļoti seksuālas, seksapīlas, bet tikai tam, kurš ir to pelnījis. Dēkas atļaujas, bet parasti bez turpinājuma...īpaši nesaceries, ka pēc jāņunakts būs turpinājums... Ļoti kritizējošas. Kritika nepamatota un netaisnīga. Tipiski- te jau nekas nav izdarīts! Kad apvainotais paliek bēdīgs, vai pat raud, tad saprot, ko izdarījusi un kļūst manipulējama. Tas jāzina pašai, ka nepamatotā kritika padara vāju. Īstais salīdzinājums- uguns feja- viegla kā liesmiņa un ugunīga kā dzirkstelīte. Nedari pāri, tiksi maigi sodīts...

Ja ceri būt kopā ar strēlnieku, tad esi uzticīgs un tas būs tā vērts. Savukārt iegūsi uzticamu draugu un partneri.

Mežāzis. Vī man dieniņ! Spītīga un dumja. Pašpārliecināta un slinka. Konservatīva un sliktu gaumi...ļoti sliktu gaumi...Tomēr neraugoties uz negatīvo, labestīgas un draudzīgas, ļoti sievišķīgas un seksuālas attiecībās ar vīriešiem, bet tas seksuālais ir jāatsedz kā snaudošs vulkāns.

Savās fantāzijās sapņo un izsapņo visu ko, tikai ar to realizāciju ir kā ir... Ja kāds to vulkānu spēj atmodināt, tad nenožēlos, tikai jāatceras, ka mežāzis tā primitīvi un pamatīgi gribēs ar Tevi manipulēt. Mīl kvalitatīvas lietas, bet absolūtais gaumes trūkums parasti beidzas ar to, ka sakombinē sev virsū neiedomājamas lietas, tāpēc var kļūt par...modes māksliniekiem un dizaineriem, jocīgi, vai ne...)) Nežēlīgas karjeristes, bet absolūti nespēj vadīt cilvēkus, jo ir pārāk primitīvas, lai to darītu. Vadīšanas spējas  ir embrionālā līmenī. Tas nozīmē, ka pāri līķiem ies pa karjeras kāpnēm, bet beigu galā nespēs to darbu veikt. Tipiski- paaugstināt amatā, lai tiktu no viņas vaļā...)))

Ja esi ar mežāzi, atceries, ka Tev jābūt paklausīgam, nemēģini spīdēt ar labu atmiņu, mežāzi mulsina, ka citi atceras detaļas, ko viņš kādreiz stāstījis, bet pats to neatceras, kļūst aizdomīgs...

Zivis. Noslēpumainākais sieviešu zodiaks. Sieviete, kuras īstenā būtība ir - hipiju laika brunči, gari izlaisti mati, rokās ģitāra un kailām kājām dejas pļavā... bet, tanī pat laikā uzcītīga sekretāre, kad nevienam no apkārtējiem pat prātā neienāks viņas neprātīgā daba. Tic zodiakiem, buršanai un astrālām lietām, māņticīga. Bieži izrotā savu darbavietu kruzuļiem un lellītem tā, ka katram būs skaidrs, ka šeit strādā sieviete. Maigs, nevarīgs acu skatiens, bet...aiz tā slēpjas samērā prasmīgas lamatas naivajiem un lētticīgajiem. Lieliski atrod vīru ar naudas maku. Šo naudu lieliski arī prot tērēt. Nemanāmi un pamatīgi. Labas menedžeres- gan dzīvē, gan darba kolektīvā, tikai atšķirībā no vēzenītēm, nav tik nežēlīgas un aprēķinošas. Zivīm tas viss nāk nemanāmāk un it kā pats no sevis.

Ja esi ar zivīm, tad rēķinies ar noslēgtu dabu un it kā sasalušām emocijām, kuras bieži slēpj zem cinisma maskas. Tiksi izmantots, bet maigi un trausli...

Ūdensvīrs. Sievišķīgas un smejošas. Tipiska Lāsmiņa no "Limuzīns Jāņunakts krāsā" ar savu:" Ērikonkul, uzkāp kokā..." Patiesībā šīs zīmes sievietes ir īstas Mātes. Ļoti ciena un respektē viņuprāt īstus vīriešus, nonāk pat zināmā viņu ietekmē un pakļautībā, bet...tam ir jābūt īstam vīrietim. Nevar ciest antiņus ar kokli, kas zem loga skaita tautasdziesmas. Gaida bruņinieku baltā zirgā, kurš atnāks un viņu paņems, nevis siekalosies un bakstīsies apkārt. Vīrieši nereti var aplam saprast ūdenssievas, kuras it kā koķetē ar kādu un pēkšņi, kad tas jau sadomājies, pasūta viņu vienu māju tālāk. Tas aiziet purpinādams un izplatīdams baumas par augstprātību un iedomību, kas...galīgi neatbilst patiesībai, jo īstenībā ūdenssievas sev netīkamus vīriešus apceļ no sirds, nevis koķetējot, kā to nereti dara citas. Maigas un uzticamas, bet... Tev ir jābūt bruņiniekam nevis lupatai.

Ja esi ar ūdensvīru sievieti, tad rēķinies, ka Tev jāizcīna savs dzīves bruņinieku turnīrs, jābūt drošam un mēreni nekaunīgam, nevis ņuņņai...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!