Foto: PantherMedia/Scanpix
Teātris sākas ar garderobi, bet naudas maģija - tieši pie kases. Tas tāpēc, ka viens no galvenajiem noteikumiem naudas plūsmas atvēršanai ir iemācīties naudu nevis tērēt, bet ieguldīt, uzskata psiholoģe un dziedniece Natālija Vesna.

"Vai esat kādreiz ievērojuši, kāda sejas izteiksme ir daudziem cilvēkiem, kas stāv rindā pie tās pašas kases? Bēdīga, nogurusi, sarūgtināta. It kā viņi piedalītos bēru ceremonijā. Atcerieties arī savas izjūtas brīdī, kad šķiraties no naudas, apmaksājot kredītu bankā, pērkot produktus, maksājot par komunālajiem pakalpojumiem. Bieži vien izjūtam diskomfortu, kaut gan tā iemesls mums pašiem nav skaidrs," psiholoģe izteikusies žurnālā Женские секреты publicētajā intervijā.

Tērējot nerādi skābu ģīmi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Psiholoģe un dziedniece Natālija Vesna raksta autorei piedāvāja iesaistīties nelielā eksperimentā. Ar smaidu skatoties uz viņu, Natālija sacīja: "Iedomājies, ka tu esi mana nauda."

Cenšoties smaidīt pretī, žurnāliste domās sāka pārvērst sevi banknotēs. Tomēr vārds "mana" bez jebkāda pamatota iemesla modinājis šaubas.

"Bet tagad es ņemu savu naudu un to tērēju," sacīja Natālija, turpinot smaidīt. "Tērēju, lai nopirktu pārtiku un zāles, ietu uz kino un pirktu jaunu apģērbu." Žurnālisti pārņēmusi neizsakāmi nepatīkama sajūta. Gribējies atvirzīties tālāk no gaišreģes un painteresēties, kas gan viņai ļāvis tik vieglprātīgi izrīkoties ar cita likteni.

"Atceries šīs sajūtas," turpināja Natālija. "Tagad aina ir šāda: tu esi mana nauda. Es tevi ņemu un ar prieku ieguldu skaistumā un veselībā. Savā labajā garastāvoklī un izklaidē." Tagad raksta autores sajūtas bija pavisam citādas. Gribējās apsēsties tuvāk Natālijai un pat par kaut ko pateikties viņai.

Pēc tam šo pašu eksperimentu viņa atkārtoja ar daudziem saviem draugiem. Rezultāts vienmēr bija viens un tas pats: ir nepatīkami, kad tevi tērē, bet "ieguldāmo līdzekļu" lomā cilvēki jūtas ļoti labi un ērti.

Enerģija, nevis papīrīši


Foto: PantherMedia/Scanpix

Kā uzskata ekstrasensi, lati un eiro, dolāri un rubļi  - tie nav papīriņi, bet enerģija, kas pie mums ierodas no galvenā grāmatveža darbā, laulātā drauga vai bagātās Amerikas krustmātes, kas atstājusi mantojumu. Viņi visi ir tikai starpnieki.

Naudas enerģija (tāpat kā mīlestības enerģija, veselības enerģija un tā tālāk) pie mums atnāk no kosmosa, un to piesaista emocijas. Te liela nozīme ir pareizam emocionālam "pievilinātājam". Tādam, lai kā atbildi saņemtu nevis desmit santīmus, bet izdaudzināto miljonu.

Emocijas, kas rodas, šķiroties no naudas, jāmaina no negatīvām uz pozitīvām. Norēķinoties ar kasieri, iztēlojieties, ka filmējaties reklāmai. Smaidiet, pārliecināti pasakiet paldies meitenei pie kases, paskatieties uz sevi - vai šajā brīdī izskatāties pietiekami pārliecinoši?

Emocijas jāmācās kontrolēt


Foto: PantherMedia/Scanpix

Izbaudiet pirkuma izdarīšanas vai pakalpojuma saņemšanas brīdi, nevis tāpēc, ka esat IZTĒRĒJIS naudu (tēriņš nozīmē zaudējumu), bet tāpēc, ka esat naudu pareizi IEGULDĪJIS (noguldījums nozīmē bagātību). Naudiņa ar lielu prieku piesaistās pie cilvēkiem, kuri to iegulda savā veselībā, pērkot produktus, savā ķermenī, iegādājoties sporta kluba abonementu, mierīgā nākotnē, investējot savu bērnu izglītībā.

"Lai gūtu peļņu, sākumā daudz jāiegulda, tas ir, jāšķiras no naudas, un jo mazāk žēluma šķiroties, jo labāks rezultāts," savās atmiņās raksta kāds slavens uzņēmējs.

Viņaprāt, naudu mīl, lai cik dīvaini tas nebūtu, tieši nabadzīgie. Viņi tās dēļ zaudē mieru, nemitīgi to pārskaita, murdza rokās, tur dārgu -tāpēc nesaņem atbildes jūtas: pie viņiem vienmēr nonāk maz naudas. Šeit arī radies daudzkārt dzirdētais biznesa sauklis: "Sakrāt patiesi lielu summu nav iespējams, to var tikai nopelnīt."

Kā izlikt lamatas naudai


Foto: F64

Ekstrasensi iesaka uzrakstīt uz papīra summu, kas aptuveni piecas reizes pārsniedz jūsu ikmēneša ienākumus. Pēc tam jāiedomājas, kā šo summu ieguldīsiet. Nav vērts paredzēt lielāko daļu "globāliem tēriņiem", piemēram, dzīvoklim, izglītībai vai kaut kam līdzīgam.

Praktiski visus līdzekļus jāspēj izmantot sevis paša labsajūtai un vajadzībām. Uzskata, ka pēc kāda laika "naudas lamatas" noteikti piesaistīs jūsu maciņam papildu līdzekļus.

Tam piekrīt arī psihologi - sākot domāt nevis simtos, bet tūkstošos latu, mēs automātiski sākam vairāk cienīt sevi un savu darbu. Un, parādoties kaut mazākajai iespējai tikt pie apaļas summiņas, mēs to noteikti nepalaidīsim garām.

Neatnāks un neiedos!


Foto: PantherMedia/Scanpix

Starp citu, tiem, kas vēlas dzīvē sasniegt ko vairāk, vērts aizmirst teicienu, ko pačukstēja Volands no "Meistara un Margaritas": "Nevienam neko nevajag lūgt, jo īpaši šīs pasaules varenajiem. Paši atnāks un paši visu iedos."

Stāsts par LIELU naudu ir stāsts par kredītiem, par palīdzību un savstarpēju izpalīdzēšanu, stāsts par to, kā cilvēks sapulcina ap sevi domubiedru grupu un kā viņi kopā bezgalīgi iet uz mērķi, gan lūdzot atbalstu, gan to saņemot.

Jo vēl viens naudas pievilinātājs ir vārdiņš "mēs". Veiksminieki naudas ziņā noteikti ir kolektīvi ar vienotu naudas egregoru. Tas var būt precēts pāris ar kopēju maciņu vai kāds uzņēmums, kurā strādā daudz cilvēku. "Mūsu nauda" ir daudz spēcīgāks finansiālās veiksmes pievilinātājs nekā "mana nauda". Tas ir pārbaudīts!

Plaši pazīstams ir jautājums - cik un kas konkrēti mums vajadzīgs pilnīgai laimei? Mūžīgi tiek filozofēts par to, vai ir labi, ja visa ir daudz. Mūsu vecāku priekšstatos taču "bagātie raud", bet nabadzīgie lepni nes savu godīgo karogu. Psiholoģe apgalvo, ka daudz labāk ir atmest šaubas un atļaut sev būt gan veseliem, gan bagātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!