Foto: Shutterstock

Cilvēki arvien retāk izgatavo ģimeniskas fotogrāfijas, tādēļ eksperti bažījas, ka selfiju lielā popularitāte ģimenes bilžu albumu veidošanu izkonkurēs pavisam, tādi apsvērumi izteikti pēc jaunākā pētījuma datu apkopošanas, ko veica britu speciālisti, vēsta portāls dailymail.com

Lielbritānijā veikta aptauja, kurā trešdaļa britu atzinušies, ka pēdējo desmit gadu laikā viņi nav izgatavojuši ģimenes fotogrāfijas. Ģimenes fotografēšana esot zaudējusi savu aktualitāti, jo šādas bildes nevar rādīt sociālajos tīklos. Trešdaļa aptaujāto teikuši, ka nekad interneta publiskajā vidē neatļautos ievietot radinieku fotogrāfijas, kurās viņi ir attēloti smieklīgās vai pārāk intīmās pozās.

Pētījums arī atklājis, ka 18 - 24 gadus veciem britiem ir krietni vairāk selfiju, nekā viņi būtu atrodami fotogrāfijās ģimenes lokā. Bet seši no desmit minētā vecuma aptaujātajiem cilvēkiem atzinuši, ka pieaugušā vecumā daudz retāk fotografējas ar ģimenes locekļiem nekā tas bijis laikā, kad bijuši vēl maziņi.

"Sabiedrība ir kā apsēsta uz fotografēšanu, cenšoties iemūžināt dažādus dzīves mirkļus, taču piemirstot nofotografēt tos laimīgos brīžus, ko pavadām kopā ar mammu un tēti," atzinuši pētījuma autori.

"Skumji atzīt šo faktu, taču aiz kalniem vairs nav tā diena, ka fotogrāfijas ģimenē vispār kļūs par retumu, un cilvēki gribēs paskatīties ģimenes locekļu bildes, taču nevarēs, jo būs pieejami vien bezgalīgie selfiji un fotogrāfijas ar draugiem," atzinuši eksperti.

Aptaujas autori atklāj, ka no aptuveni 2000 aptaujātajiem 60% apstiprinājuši, ka viņiem ir ļoti maz fotogrāfiju, kurās redzami viņu vecāki vai bildes kopā ar vecākiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!